- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Vrkoč s tvarohom a pudingom
Vrkoč s tvarohom a pudingom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 45min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:35 hod
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 1 sáčok sušeného droždia
- 150 g cukru
- 1 vajce
- 150 g masla
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 1/4 lyžičky soli
- 650 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 250 g tvarohu
- 50 g práškového cukru
- 8 lyžíc šľahačkovej smotany
- 50 g mandľových vločiek
Postup prípravy
1. Krok
Múku, droždie, 100 g cukru, vajce, 100 g mäkkého masla, citrónovú kôru, soľ a 250 ml vlažného mlieka si dáme do misky a vymiesime na hladké cesto. Potom necháme prikryté na teplom mieste 40 minút kysnúť.
2. Krok
Medzitým si rozvaríme 300 ml mlieka.V 100 ml mlieka si rozrobíme 1 žĺtok a pudingový prášok.Do vriaceho moieka vylejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Potom necháme krém vychladnúť.
3. Krok
Vykysnuté cesto znova premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na 45 x45 cm.Predelíme na 3 pruhy široke 15 cm.
4. Krok
Vymiešame si tvaroh s práškovým cukroma pridáme aj vanilkový krém.Túto plnku si dáme do cukrárskeho vrecka a do stredu každého 15 cm pruhu nastriekame plnku. V poháriku si vymiešame 1 lyžicu šľahačky spolu s 1 žĺtkom a kraje každého pružku potrieme týmto "lepidielkom".Potom preložíme tak aby nám plnka zostala v strede a vytvoríme tak 3 plnené rolky.
5. Krok
Tie si preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upletieme vrkoč.Potrieme zbytkom vajca v poháriku a dáme piecť na 180 °C 40 minút.
6. Krok
50 g masla 50 g cukru a 7 lyžíc šľahačkovej smotany si rozvaríme , a necháme variť cca 1 minútu.K tejto zmesi pridajte mandľové lupienky a po 40 minútach pečenia nalejte do stredu vianočky.Potom pečte ďalších 10 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3650 videní