- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Vrkoče z medvedím cesnakom
Vrkoče z medvedím cesnakom
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 25 g kvasníc
- 1,5 dcl vlažnej vody
- pol lyžičky cukru
- 250 g hladkej múky
- pol lyžičky soli
- 15 g masla
- Pesto s medvedieho cesnaku:
- hrsť medvedieho cesnaku (viazanička)
- hrsť mandľových vločiek
- 1 lyžice olivového oleja
- soľ podľa chuti
- Na potretie :
- 1 vajíčko
Postup prípravy
1. Krok
Urobíme si kvások , z vlažnej vody droždia a cukru..Do misy i dáme múku, soľ a ,rozpustené maslo, pridáme kvások..Vymiesime hladké cesto..
2. Krok
cesto prikryjeme a dáme ho na teplé miesto a nech asi 1 hodinu kysnúť..
3. Krok
Medzitým si urobíme pesto..V mixéri vymixujeme umytý medvedí cesnak s mandľami a s olivovým olejom..Pridáme podľa chuti soľ.
4. Krok
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika na hrúbku 3 - 4 mm.cesto potrieme pestom..
5. Krok
prerežme ho pozdĺžne na 2 kusy a zrolujeme doba zvlášť do závinov.
6. Krok
Dva tenké záviny ešte prerežeme na 4 menšie valčeky..Čiže získame 8 kúskov..
7. Krok
Valčeky ktoré nám vznikli rozrežeme v strede skoro do konca a potom konce vykrútime do vrkočov..
8. Krok
Tyčinky ktoré nám vznikli ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..necháme na plechu podkysnúť ešte 20 minút..Potom každý vrkoč zľahka potrieme vyšľahaným vajíčkom.
9. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 15 - 18 minút do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6098 videní