- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Vtáčie mlieko
Vtáčie mlieko
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 1 liter mlieka
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme bielka od žĺtkov a pomocou mixéra vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Aby bol váš sneh ešte lepší, pokojne pred mixovaním pridajte do bielkov štipku soli.
2. Krok
Do mlieka dáme cukor a vanilku (alebo vanilkový cukor) a privedieme do varu. Vo vriacom mlieku lyžicou uvaríme sneh z bielkov. Aby obláčiky zo snehu neboli duté, môžete ich tvarovať aj pomocou dvoch lyžíc. Každý obláčik by mal byť varený približne jednu minútu na každej strane. Vyberte ich pomocou dutej naberačky (s otvormi) a vložte do misiek alebo do väčšej nádoby.
3. Krok
Metličkou vyšľaháme žĺtky a múku. Po troškách pridávame za stáleho šľahania horúce mlieko, ktoré nám zostalo po varení snehu . Zmes vrátime na oheň a metličkou šľaháme, kým nezovrie a pokračujeme, kým zmes nezhustne.
4. Krok
Vzniknutý krém nalejeme na obláčiky a servírujeme..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
942 videní