- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Vtáčie mlieko s penovými pusinkami
Vtáčie mlieko s penovými pusinkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 vajec
- 5 + 1 lyžica cukru
- 1 vanilkový lusk
- štipka soli
- 6 dcl mlieka
- 3 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Nalejte mlieko a smotanu do hrnca. Vhodíme rozpolený vanilkový lusk, posypeme trochou soli a necháme zohriať. V miske rozšľaháme vaječné žĺtky. Rozpustite ich v horúcom mlieku vyrovnaním tepla a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým nezhustnú. Pridajte päť polievkových lyžíc cukru a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Predhrejte rúru na 85°C na pusinky. Dnu vložíme malú žiaruvzdornú misku plnú vody, aby vznikla para. Bielky vyšľaháme s lyžicou cukru, kým sa nevytvoria tuhé šľahačky. Dáme do cukrárskeho vrecka a na olejom vymastený plech nastriekame pekné veľké penové ružičky. Pečieme 6-7 minút v predhriatej rúre.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní