Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vtáčie mlieko s penovými pusinkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Vtacie mlieko.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 5 + 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • štipka soli
  • 6 dcl mlieka
  • 3 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nalejte mlieko a smotanu do hrnca. Vhodíme rozpolený vanilkový lusk, posypeme trochou soli a necháme zohriať. V miske rozšľaháme vaječné žĺtky. Rozpustite ich v horúcom mlieku vyrovnaním tepla a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým nezhustnú. Pridajte päť polievkových lyžíc cukru a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Predhrejte rúru na 85°C na pusinky. Dnu vložíme malú žiaruvzdornú misku plnú vody, aby vznikla para. Bielky vyšľaháme s lyžicou cukru, kým sa nevytvoria tuhé šľahačky. Dáme do cukrárskeho vrecka a na olejom vymastený plech nastriekame pekné veľké penové ružičky. Pečieme 6-7 minút v predhriatej rúre.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

56 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.