- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Výborná pomazánka s chuťou tekvice aj hlivy
Výborná pomazánka s chuťou tekvice aj hlivy
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
V tejto netradičnej nátierke sa spojila jemnosť hlivy ustricovej so sladkým nádychom tekvice hokaido. Chuť dodá štiplavý akcent čerstvého cesnaku a chilli omáčky, čo vytvorí zaujímavý zážitok pre vaše chuťové poháriky.
Suroviny
- 1/2 menšej tekvice hokaido
- Olivový olej podľa chuti
- 1 menšia šalotka
- 4 strúčiky česneku
- 200 g hlivy ustricovej
- soľ na ochutenie
- Zmes korenín na grilovanú zeleninu
- 1 polievková lyžica chilli omáčky
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicu dôkladne umyjeme, osušíme a odstránime semienka. Následne ju nastrúhame na hrubo.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme 3 polievkové lyžicec olivového oleja. Pridáme na jemno nakrájanú šalotku a strúhaný cesnak. Vyprážame, kým nezmäknú a nezačnú voňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú hlivu ustricovú.
3. Krok
Zmes osolíme a okoreníme grilovanou zeleninou a chilli omáčkou. Ponecháme na strednom ohni asi 15 minút, pričom občas premiešame. Potom pridáme nastrúhanú tekvicu a pokračujeme v dusení ďalších 10-15 minút, kým sa nevyparí prebytočná vlhkosť.
4. Krok
Hotovú nátierku necháme vychladnúť. Výborne chuťou s celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou.
Kto túto pomazánku ešte neskúsil ? Naozaj je výborná!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26 videní