- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Výborná zelerová nátierka
Výborná zelerová nátierka
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Nemáte radi zeler a zvládnete ho len v polievke? Skúste zelerovo-jablkovú nátierku a budete milo prekvapení!
Suroviny
- 1/2 zeleru
- 1/2 mrkvy
- 1 jablko
- 3 polievkové lyžice majonézy
- 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička čerstvého zázvoru
- 1 čajová lyžička soli a korenia
Postup prípravy
1. Krok
Zeler a mrkvu očistite a jablko zbavte jadra. Následne všetko nastrúhajte na hrubom strúhadle. Stačí len kúsok mrkvy, ktorá by mala pomazánke dodať skôr farbu ako chuť.
2. Krok
V samostatnej miske zmiešajte majonézu s jogurtom, pridajte pretlačený cesnak a čerstvo nastrúhaný zázvor. Dobre premiešajte s nastrúhanou zeleninou.
3. Krok
Pomazánku ochuťte soľou a korením a opäť dobre premiešajte. Podľa kyslosti majonézy a vašich preferencií môžete pridať aj trošku limetkovej šťavy. Odporúča sa nechať pomazánku odležať, ideálne do druhého dňa, aby sa chute pekne prepojili.
Podávajte na čerstvom pečive a pripravte sa na to, že tejto nátierky nikdy nie je dosť! Pre dokonalý zážitok si upečte domácu maslovú bagetu na chlebíčky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21 videní