Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Výborné tekvicové lasagne

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Výborné tekvicové lasagne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výborné tekvicové lasagne Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Tento jesenný čas si nedokážeme predstaviť bez tekvice. Jej najrôznejšie podoby sa objavujú v dekoráciách, ale predovšetkým obohacuje náš jedálniček. Využitie tejto tekvicovej plodiny je naozaj rozmanité, a to obzvlášť v kuchyni, kde ju možno uplatniť v slaných aj sladkých receptoch.

Za pozornosť rozhodne stojí. Prospieva nášmu zdraviu- podporuje imunitu a prispieva k zdravej pokožke, zraku a srdcu. Dužina je bohatá na vitamíny A a C, vlákninu a antioxidanty, obsahuje až 94% vody a minimum kalórií. Tekvica je tiež zdrojom vitamínu E, železa a kyseliny listovej. Antioxidanty, napríklad alfa-karotén, beta-karotén a beta-kryptoxantín, dokážu neutralizovať voľné radikály a zabrániť tak poškodzovaniu buniek, čo napomáha k ochrane organizmu pred chronickými ochoreniami. Aj semienka obsahujú rad prospešných látok, ktoré skvele chutia opražené.

reklama:

Suroviny

  • 1/2 šálky masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička jablčného octa
  • 1 čajová lyžička sušenej šalvie
  • Približne 400 g tekvicového pyré
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného muškátového orieška
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 veľké vajce, rozšľahané
  • 1 balenie ricotty
  • 3 šálky Fontiny, rozdrobené
  • 3 šálky strúhanej mozzarelly
  • Sprej na pečenie
  • 500 g plátov lasagní bez varenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 190 °C. Vo veľkom hrnci rozpustite maslo a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich za občasného miešania, kým nezmäknú a nezačnú voňať, približne 7 minút.

2. Krok

Pridajte jablčný ocot a varte, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Následne vmiešajte šalviu, tekvicové pyré, javorový sirup a muškátový oriešok. Dochutíme soľou a čiernym korením a varte, kým sa všetko poriadne nezohreje.

3. Krok

V strednej miske dôkladne zmiešajte vajce, ricottu, 2 šálky Fontiny a 2 šálky mozzarelly. Potom vymažte zapekaciu misku sprejom na pečenie.

4. Krok

Na dno pripraveného plechu rozotrite tenkú vrstvu tekvicovej zmesi a položte na ňu asi štvrtinu plátov lasagní. Na tieto pláty naneste tretinu syrovej zmesi, potom tretinu zvyšnej tekvicovej zmesi, a opäť vrstvu plátov lasagní a ďalšiu porciu syra. Tento proces zopakujte ešte raz, potom zavŕšite zvyšnou tekvicovou zmesou a plátmi lasagní, ktoré posypte zvyšným syrom.

5. Krok

Prikryte misku alobalom a pečte 35 minút. Potom odstráňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ďalej, kým syr na povrchu nebude zlatohnedý a bublať, čo zvyčajne trvá ďalších 20 minút.

6. Krok

Po dopečení nechajte lasagne 5 minút odpočívať, aby syr stuhol, a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

119 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.