Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Výborné žĺtkové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vyborne zltkove rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 5 lyžíc mlieka
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 4 bielká
  • Poleva:
  • 4 žĺtka
  • 250 g práškového cukru
  • šťava z polovice citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom do peny, potom pridáme mlieko po častiach počas šľahania. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a potom v 2-3 krokoch pridáme do cesta.. Nakoniec vmiešame pomleté ​​vlašské orechy v niekoľkých krokoch.

2. Krok

Cesto dobre vypracujte ručným mixérom minimálne 3 minúty. Štyri bielky vyšľahajte do peny a potom opatrne pridajte do cesta, aby bolo voľnejšie a vláčnejšie.

3. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme pri teplote 180°C 30-35 minút, skontrolujeme špáradlom. Keď už je naše cesto upečené, necháme ho aspoň 30 minút odpočívať, aby vychladlo.

4. Krok

Zo štyroch vaječných žĺtkov a 250 g práškového cukru urobíme pomocou mixéra polevu. Ak sme vajcia a práškový cukor spolu dobre prepracovali, vznikne nám krémová textúra, do ktorej pridáme 6-8 kvapiek citrónovej šťavy, čím sa naša poleva rozjasní.

5. Krok

Vychladnuté cesto prelejeme polevou, ktorú rozotrieme pomocou silikónovej stierky. Polevu necháme zatuhnúť a potom nožom namočeným do teplej vody nakrájame koláčik na rezy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4215 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.