- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Výborné žĺtkové rezy
Výborné žĺtkové rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 5 lyžíc mlieka
- 150 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 150 g mletých vlašských orechov
- 4 bielká
- Poleva:
- 4 žĺtka
- 250 g práškového cukru
- šťava z polovice citróna
Postup prípravy
1. Krok
Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom do peny, potom pridáme mlieko po častiach počas šľahania. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a potom v 2-3 krokoch pridáme do cesta.. Nakoniec vmiešame pomleté vlašské orechy v niekoľkých krokoch.
2. Krok
Cesto dobre vypracujte ručným mixérom minimálne 3 minúty. Štyri bielky vyšľahajte do peny a potom opatrne pridajte do cesta, aby bolo voľnejšie a vláčnejšie.
3. Krok
Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme pri teplote 180°C 30-35 minút, skontrolujeme špáradlom. Keď už je naše cesto upečené, necháme ho aspoň 30 minút odpočívať, aby vychladlo.
4. Krok
Zo štyroch vaječných žĺtkov a 250 g práškového cukru urobíme pomocou mixéra polevu. Ak sme vajcia a práškový cukor spolu dobre prepracovali, vznikne nám krémová textúra, do ktorej pridáme 6-8 kvapiek citrónovej šťavy, čím sa naša poleva rozjasní.
5. Krok
Vychladnuté cesto prelejeme polevou, ktorú rozotrieme pomocou silikónovej stierky. Polevu necháme zatuhnúť a potom nožom namočeným do teplej vody nakrájame koláčik na rezy.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3992 videní