- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cheescake
- Výborný gaštanový cheesecake
Výborný gaštanový cheesecake
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 200 g maslových sušienok
- 80 g masla
- 375-400 g čerstvého smotanového syra (ideálne Philadelphia)
- 250 g sladeného gaštanového pyré
- 90-100 g kryštálového cukru
- 3 celé vajcia
- 50 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
- 1 kyslá smotana (12 %)
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky rozdrťte a zmiešajte s roztopeným maslom. Zmes dôkladne vtlačte na dno formy vyloženej papierom na pečenie. Predpečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 8 (maximálne 10) minút.
2. Krok
Ingrediencie pri izbovej teplote postupne zmiešajte dohromady, ale nepoužívajte mixér, stačí to urobiť ručne, aby sa do zmesi nedostal vzduch. Hmotu nalejte na vychladnutý korpus a pečte najprv 15 minút pri 180 °C, potom 55 minút pri 120 °C.
3. Krok
Na polevu: vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a zmiešajte ju s kyslou smotanou.
4. Krok
Polevu natrite na koláč a nechajte dopiecť pri stálej teplote 120 °C ešte 10-15 minút.
5. Krok
Čokoládovú vrstvu jemne obíďte nožom, nechajte vychladnúť a ideálne ešte cez noc uložte do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18 videní