Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Výborný hruškový crumble s čokoládou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Výborný hruškový crumble s čokoládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výborný hruškový crumble s čokoládou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 50min

Zimné obdobie môže byť chudobnejšie na čerstvé ovocie a zeleninu, no aj tak môžete vytvoriť výnimočné dezerty. Tento ľahký a rýchly crumble s hruškami a čokoládou vás určite nadchne. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to!

reklama:

Suroviny

  • 4 kusy hrušiek
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 100 g hrubej múky
  • 120 g kryštálového cukru
  • 120 g masla (na posýpku)
  • 30 g nasekaných orechov
  • 30 g čokoládových lupienkov
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru nastavte na 180 °C. Hrušky dôkladne umyte, zbavte ich jadierok a podľa potreby aj šupky. Nakrájajte ich na malé kúsky.

2. Krok

Hrušky premiešajte s citrónovou šťavou, trstinovým cukrom, škoricou a muškátovým orieškom. Nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili.

3. Krok

Pripravte posýpku: V miske zmiešajte hrubú múku s kryštálovým cukrom. Pridajte na kocky nakrájané maslo a nasekané orechy. Zmes spracujte rukami, kým nevznikne hrubá posýpka.

4. Krok

Hrušky skombinujte s polovicou čokoládových lupienkov. Môžete použiť aj nasekanú horkú čokoládu, ak máte radi silnejšiu chuť. Premiestnite ich do formy vymazanej maslom. Posýpku zmiešajte so zvyšnými čokoládovými lupienkami a rovnomerne ju rozprestrite na ovocie.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút, kým posýpka nezíska zlatistú farbu. Tento dezert je skvelý aj teplý, najlepšie sa podáva s vanilkovou zmrzlinou alebo lyžicou kyslej smotany.

reklama:

Vychutnajte si túto lahodnú pochúťku, ktorá je perfektná aj v chladných zimných dňoch!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

75 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.