- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sladké
- Výborný hruškový crumble s čokoládou
Výborný hruškový crumble s čokoládou
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 50min
Zimné obdobie môže byť chudobnejšie na čerstvé ovocie a zeleninu, no aj tak môžete vytvoriť výnimočné dezerty. Tento ľahký a rýchly crumble s hruškami a čokoládou vás určite nadchne. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to!
Suroviny
- 4 kusy hrušiek
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 100 g hrubej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 120 g masla (na posýpku)
- 30 g nasekaných orechov
- 30 g čokoládových lupienkov
- 100 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Rúru nastavte na 180 °C. Hrušky dôkladne umyte, zbavte ich jadierok a podľa potreby aj šupky. Nakrájajte ich na malé kúsky.
2. Krok
Hrušky premiešajte s citrónovou šťavou, trstinovým cukrom, škoricou a muškátovým orieškom. Nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili.
3. Krok
Pripravte posýpku: V miske zmiešajte hrubú múku s kryštálovým cukrom. Pridajte na kocky nakrájané maslo a nasekané orechy. Zmes spracujte rukami, kým nevznikne hrubá posýpka.
4. Krok
Hrušky skombinujte s polovicou čokoládových lupienkov. Môžete použiť aj nasekanú horkú čokoládu, ak máte radi silnejšiu chuť. Premiestnite ich do formy vymazanej maslom. Posýpku zmiešajte so zvyšnými čokoládovými lupienkami a rovnomerne ju rozprestrite na ovocie.
5. Krok
Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút, kým posýpka nezíska zlatistú farbu. Tento dezert je skvelý aj teplý, najlepšie sa podáva s vanilkovou zmrzlinou alebo lyžicou kyslej smotany.
Vychutnajte si túto lahodnú pochúťku, ktorá je perfektná aj v chladných zimných dňoch!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní