Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výdatná šošovicová polievka s jemnou smotanovou príchuťou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Výdatná šošovicová polievka s jemnou smotanovou príchuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výdatná šošovicová polievka s jemnou smotanovou príchuťou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Hustá polievka s chlebíkom je výborná voľba na večeru, najmä ak obsahuje aj výživné strukoviny. Klasická šošovicová polievka sa skvele hodí na rôzne príležitosti a ak ju dochutíte trochu octu a smotanou, získate jedinečnú kombináciu sladkosti a kyslosti, ktorá neomrzí.

reklama:

Suroviny

  • 1 šálka šošovice hnedej
  • 1 stredná cibuľa
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 litre hovädzieho vývaru (alebo vody, ak nemáte vývar)
  • 3 stredné zemiaky
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 kusy kvalitného párku
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 3 lyžice octu (8 %)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šošovicu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a namočte ju na minimálne 2 hodiny. Tento krok skráti dobu varenia a uľahčí trávenie.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a orestujte ju na oleji, kým nezmäkne a nezíska sklovitú farbu. Potom pridajte múku a nechajte ju jemne opražiť do svetlej farby, čo zaručí, že polievka bude mať tú správnu konzistenciu. Následne zalejte vývarom (alebo vodou) a dôkladne premiešajte.

3. Krok

Namočenú šošovicu sceďte a vložte do hrnca. Pridajte bobkový list, priveďte k varu a potom stlmte plameň. Povarte asi 15 minút. Medzitým ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky. Pridajte ich do polievky a pokračujte vo varení, kým šošovica a zemiaky nezmäknú. Tento krok by mal trvať asi 20 minút, v závislosti od typu šošovice.

4. Krok

Keď je šošovica mäkká, dochuťte polievku soľou, cukrom a podľa potreby aj octom (2-3 lyžice). Do polievky pridajte prelisovaný cesnak a šľahačku, ktorá polievku krásne zjemní a dodá jej bohatú chuť. Na záver vložte nakrájané párky, ktoré ešte chvíľu varte, aby sa prehriali.

reklama:

Tento recept ponúka ideálnu rovnováhu medzi sladkou, kyslou a jemne krémovou chuťou, ktorá perfektne ladí so srdcom polievky – šošovicou a zemiakmi. Podávaná s kúsok čerstvého chleba je skutočne neodolateľná!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.