Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
reklama:
Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

Pripravte si lahodnú domácu paštétu, ktorú zvládne naozaj každý. Hlavné ingrediencie sú kuracie pečene, maslo a bylinky, ktoré môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Môžete zvoliť čerstvé alebo sušené varianty. Hotovú paštétu môžete použiť aj ako originálny jedlý darček.

reklama:

Suroviny

  • 500 g kuracích pečienok
  • 150 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Bylinkové korenie (podľa chuti)
  • Sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín, pažítka)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml smotany (31 %)
  • Čerstvá kučeravá petržlenová vňať
  • Tymián
  • Rozmarín
  • Plátky mandlí na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava pečienok: Najprv dôkladne očistite kuracie pečene a odstráňte všetky blany. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

Smaženie: Na panvici rozpáľte 50 g masla spolu s olejom. Na ňom opražte nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a nakoniec kuracie pečene.

3. Krok

Ochutenie: Osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte bylinky a restujte asi 10 minút, aby sa pečene zatiahli a jemne opiekli.

4. Krok

Mixovanie: Po upečení preložte zmes do misky. Pridajte zvyšné maslo, smotanu a všetko rozmixujte ponorným mixérom. Podľa preferencie môžete paštétu nechať hrubšiu alebo ju spracovať do hladka. Nezabudnite dochutiť soľou a korením podľa vlastného vkusu.

5. Krok

Plnenie pohárov: Naplňte hotovú paštétu do čistých pohárov. Zalejte ju 50 g rozpučeného masla a ozdobte čerstvými bylinkami, ako sú petržlen, tymián alebo rozmarín, a niekoľkými plátkami mandlí. Uzavrite poháre a uložte ich do chladničky.

reklama:

Ja ju dávam aj do srnčieho chrbáta alebo do podlhovastej formy. Je na vás ako a v čom ju uskladnite. U nás vydrží maximálne do druhého dňa :))

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

163 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.