Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vynikajúci dvojfarebný koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vynikajúci dvojfarebný koláč
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci dvojfarebný koláč Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Nedeľné popoludnie strávené u babičky, s vôňou čerstvo upečenej bábovky vo vzduchu, patrí medzi krásne spomienky. Táto maslová, nadýchaná a vláčna trená bábovka sa rozplynie na jazyku a zmizne rýchlejšie, než stihnete povedať „ešte kúsok“. S trochou trpezlivosti a podľa nášho receptu ju zvládnete pripraviť ľahko.

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 180 g masla (alebo iného tuku)
  • 260 g cukru krupica
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru (môžete pridať aj viac)
  • Kôra z jedného citróna
  • 100 ml vlažného mlieka (podľa potreby)
  • 370 g polohrubej múky
  • 3/4 balíčka prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 necelá lyžica rumu (alebo mlieka)
  • tuk a hrubá múka na vymazanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V mise vyšľaháme žĺtky s tukom, krupicovým cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Do polohrubej múky pridáme štipku soli.

2. Krok

Oddelenie bielkov a žĺtkov: Ak neviete, ako správne oddeliť žĺtky od bielkov, dajte pozor, aby sa do bielkov nedostal žiadny žĺtok.

3. Krok

Miešanie cesta: Striedavo pridávame múku a vlažné mlieko. Do jednej tretiny múky zamiešame prášok do pečiva a pridáme ho na záver.

4. Krok

Príprava snehu: Zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pri šľahaní bielkov odporúčame pridať malú štipku soli, čo pomôže dosiahnuť lepšiu konzistenciu.

5. Krok

Pridanie kakaa: Odoberieme 1/3 cesta a do nej vmiešame kakao a trochu rumu.

6. Krok

Príprava formy: Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa cesto nelepilo.

7. Krok

Skladanie cesta do formy: Do pripravenej formy nalejeme polovicu svetlého cesta, potom pridáme tmavé cesto a na záver zvyšok svetlého cesta.

8. Krok

Pečenie: Vložíme do stredne predhriatej rúry. Teplotu zmiernime a bábovku pečieme približne 45 minút.

reklama:

S touto bábovkou si určite pripomeniete krásne chvíle strávené u babičky a potešíte nielen seba, ale aj svojich blízkych. Bon apétit!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

53 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.