- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- huby
- Vynikajúci hubový závin
Vynikajúci hubový závin
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Sezóna húb je tu a je čas ju využiť naplno! Pripravte si lahodný závin so slaninou, ktorý sa rýchlo pripraví, je chrumkavý a voňavý po čerstvých bylinkách.
Suroviny
- 300 g lístkového cesta
- 1 vajce na potretie
- 2 hrnčeky čerstvých alebo sušených húb
- 1 cibuľa
- 8 vetvičiek tymiánu
- 1 čajová lyžička drveného kmínu
- 1 polievková lyžica masla
- 100 g anglickej slaniny
- 8 sušených paradajok v oleji
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Príprava surovín: Nakrájajte čerstvé huby na plátky, slaninu na malé kocky, sušené paradajky na prúžky a cibuľu na tenké kolieska.
2. Krok
Smaženie: V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu, slaninu a huby. Orestujte všetko dohromady. Keď sa zmes začne voňať, pridajte drvený kmín a nechajte ho rozvoňať. Následne vmiešajte nasekaný tymián a sušené paradajky. Dochutíte soľou a korením. Nechajte zmes chvíľu vychladnúť.
3. Krok
Príprava cesta: Vyvaľkajte lístkové cesto na obdĺžnik o rozmere približne 20 × 30 cm. Potom ho položte na plech s papierom na pečenie.
4. Krok
Naplnienie: Na cesto rovnomerne rozložte hubovú zmes, pričom okraje cesto ponechajte voľné.
5. Krok
Zabalenie: Opatrne cesto zaviňte a okraje pevne stlačte, aby sa náplň pri pečení neuvoľnila. Závin potrite rozšľahaným vajcom a niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou, aby mohla para uniknúť počas pečenia.
6. Krok
Pečenie: Závin pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút, kým nebude zlatohnedý a chrumkavý.
Aby ste zabezpečili, že závin bude mať pekný tvar, môžete na pečenie využiť formu na chlebíček. Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé huby a pripraviť si jedlo, ktoré poteší rodinu i priateľov. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
78 videní