Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúci hubový závin

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Vynikajúci hubový závin
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci hubový závin Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min

Sezóna húb je tu a je čas ju využiť naplno! Pripravte si lahodný závin so slaninou, ktorý sa rýchlo pripraví, je chrumkavý a voňavý po čerstvých bylinkách.

reklama:

Suroviny

  • 300 g lístkového cesta
  • 1 vajce na potretie
  • 2 hrnčeky čerstvých alebo sušených húb
  • 1 cibuľa
  • 8 vetvičiek tymiánu
  • 1 čajová lyžička drveného kmínu
  • 1 polievková lyžica masla
  • 100 g anglickej slaniny
  • 8 sušených paradajok v oleji
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín: Nakrájajte čerstvé huby na plátky, slaninu na malé kocky, sušené paradajky na prúžky a cibuľu na tenké kolieska.

2. Krok

Smaženie: V panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu, slaninu a huby. Orestujte všetko dohromady. Keď sa zmes začne voňať, pridajte drvený kmín a nechajte ho rozvoňať. Následne vmiešajte nasekaný tymián a sušené paradajky. Dochutíte soľou a korením. Nechajte zmes chvíľu vychladnúť.

3. Krok

Príprava cesta: Vyvaľkajte lístkové cesto na obdĺžnik o rozmere približne 20 × 30 cm. Potom ho položte na plech s papierom na pečenie.

4. Krok

Naplnienie: Na cesto rovnomerne rozložte hubovú zmes, pričom okraje cesto ponechajte voľné.

5. Krok

Zabalenie: Opatrne cesto zaviňte a okraje pevne stlačte, aby sa náplň pri pečení neuvoľnila. Závin potrite rozšľahaným vajcom a niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou, aby mohla para uniknúť počas pečenia.

6. Krok

Pečenie: Závin pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút, kým nebude zlatohnedý a chrumkavý.

reklama:

Aby ste zabezpečili, že závin bude mať pekný tvar, môžete na pečenie využiť formu na chlebíček. Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé huby a pripraviť si jedlo, ktoré poteší rodinu i priateľov. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

71 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.