Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúci trhací chlieb s bylinkami a cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vynikajúci trhací chlieb s bylinkami a cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci trhací chlieb s bylinkami a cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Ak plánujete stretnutie s priateľmi a chcete si užiť zábavu bez dlhého trávenia času v kuchyni, ideálnym riešením je pripraviť si vopred hustú polievku. Ako chutný doplnok k nej sa skvele hodí slaná trhacia buchta, ktorá je nielenže vláčna, ale aj voňavá po cesnaku. Využiť môžete rôzne bylinky podľa chuti, pričom obľúbenou kombináciou je oregano a petržlen. Môžete vyskúšať aj rozmarín, šalviu alebo dokonca medvedí cesnak.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 220 ml mlieka
  • 30 g droždia
  • 80 g masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • Náplň:
  • 30 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvých byliniek
  • 50 g anglickej slaniny
  • 1 lyžička soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Na začiatku si pripravte kvások. Mlieko ohrejte na teplotu tela a doň rozdrobené droždie posypte cukrom. Nechajte stáť približne 15 minút, kým sa aktivuje. Medzitým rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť.

2. Krok

Príprava cesta: V mise mixéra preosejte múku, pridajte soľ, vajce a vzišlý kvások spolu s rozpučeným maslom. Vymiesite cesto, ktoré by malo byť hladké a pružné. Hnietenie by malo trvať minimálne 10 minút. Spočiatku sa môže zdať, že je cesto suché, ale postupne sa spojí a prestane sa lepiť na steny. Vytvorte z neho bochník, posypte múkou a nechajte kysnúť asi 50 minút.

3. Krok

Príprava náplne: Kým cesto kysne, pripravte náplň. Rozpustite maslo a anglickú slaninu nakrájajte na veľmi malé kocky. K maslu pridajte pretlačený cesnak, najemno nasekané bylinky, slaninu a soľ.

4. Krok

Formovanie a pečenie: Formu na chlebíček vysteľte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 °C. Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú plochu, vyvaľkajte ho na tenkú placku a natrite pripravenou náplňou. Placku nakrájajte na pruhy široké podľa veľkosti formy. Naskladajte pruhy na seba a rozkrájajte ich na obdĺžniky. Tieto vložte do formy vertikálne.

5. Krok

Pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 40 minút. Po upečení nechajte chlebíček chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nechajte dôkladne vychladnúť na mriežke.

reklama:

Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj chutný, a určite poteší všetkých hostí na vašich stretnutiach. Prajeme dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

115 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.