- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Vyprážaná biela ryba v cestíčku s pivom
Vyprážaná biela ryba v cestíčku s pivom
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 - 700 g filé z bielej ryby (treska, pangasius)
- 280 g hladkej múky
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 500 - 700 ml oleja na vyprážanie
- 8 lyžíc mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- 6 lyžíc svetlého piva
Postup prípravy
1. Krok
Rybu nakrájajte na približne rovnaké kúsky. V miske zmiešame 100 g múky, prášok do pečiva, 1 lyžicu oleja a mlieko. Zvyšnú múku zmiešame so soľou a korením. Olej zohrejte na panvici na stredne vysokej teplote. Tesne pred vyprážaním pridajte do cesta pivo a mlieko. Opäť dobre premiešame. Rybu obalíme v múčnej zmesi. Potom ponorte do cesta a odstráňte prebytok. Vložte filé do rozhorúčeného oleja na panvici a z oboch strán vysmažte dozlatista.
2. Krok
Hotovú rybu dáme na papierový obrúsok aby sme ju zbavili prebytočného tuku.. Podávame so šalátom alebo so zemiakmi..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
295 videní