- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Vyprážané kuracie stehno s kečupovou marinádou s novými zemiakmi
Vyprážané kuracie stehno s kečupovou marinádou s novými zemiakmi

- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 kuracie stehenné filety
- hladká múka vajce
- strúhanka + panko strúhanka
- olej na vyprážanie
- soľ a mleté čierne korenie
- Na marinádu :
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica kečupu
- 2 strúčiky cesnaku
- ďalej :
- 1 kg nových zemiakov
- petržlenová vňať
- 140 g masla
- soľ a biele korenie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie stehná rozložte kožou nadol a osušte. Obe strany osoľte a okoreňte. Na marinádu zmiešajte horčicu s kečupom a prelisovaným cesnakom a natrite ňou obe strany stehenných filetov. Necháme odležať v chladničke pol hodiny. Potom ich obaľte v tradičnom trojobale (múka, vajce, strúhanka), ale polovicu strúhanky nahradíme panko strúhankou, aby bol výsledok chrumkavejší. Na veľký plech na pečenie rozložte papier na pečenie, vymastite ho olejom, poukladajte naň obaľované mäso v jednej vrstve a vrch postriekajte olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C do chrumkava. V polovici pečenia plátky otočte.
2. Krok
Zemiaky oškrabte a prikryté ich duste na masle vo veľkom hrnci, kým nezmäknú. Keď sú hotové, dochutíme soľou a korením a vmiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní