- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hermelín
- Vyprážaný hermelín s brusnicami, ktorému málokto odolá
Vyprážaný hermelín s brusnicami, ktorému málokto odolá
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Hoci tento recept nie je práve diétne jedlo, občas si môžete dopriať túto lahodnú maškrtu. Z vonkajšej strany chrumkavý a vo vnútri dokonale tekutý… kto by odolal takému syrovému potešeniu? Smažený hermelín s brusnicami je stálicou, ktorá vždy poteší.
Suroviny
- 2 kusy hermelínu
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica mlieka
- 2 štipky soli
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 6 polievkových lyžíc strúhanky
- 150 ml oleja na vyprážanie
- 4 polievkové lyžice brusnicového kompótu
Postup prípravy
1. Krok
Príprava ingrediencií: Najprv si pripravte tri nádoby. Do jednej nasypte hladkú múku, do druhej rozšľahajte vajce s mliekom, soľou a korením a do tretej nasypte strúhanku.
2. Krok
Obalovanie hermelínu: Hermelín jemne navlhčite vodou a obaľte ho v múke, aby sa obal pekne prichytil. Potom ho ponorte do vaječnej zmesi a obaľte v strúhanke. Pre extra ochranu pred vytečením syra počas vyprážania môžete celý proces obaľovania zopakovať.
3. Krok
Vyprážanie: V panvici s hlbokým dnom rozohrejte olej a na ňom smažte hermelín dozlatista z oboch strán.
4. Krok
Servírovanie: Smažený hermelín podávajte s brusnicovým kompótom. Ako prílohu môžete zvoliť varené zemiaky, hranolky, čerstvé pečivo alebo, ak hľadáte zdravšiu alternatívu, zeleninový šalát.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
25 videní