- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Vyprážaný patizón s cesnakom
Vyprážaný patizón s cesnakom
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 600 g patizónu
- 80 g hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicu umyte, osušte, odrežte konce a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.
2. Krok
Cesnak ošúpeme a pretlačíme cez lis..
3. Krok
Patizón dajte do misky.Pridajte cesnak, korenie a soľ. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte pôsobiť 15 minút. Šťava ktorá sa uvoľní sceďte..
4. Krok
Na plytký tanier nasypeme múku a zo všetkých strán v ňom obalíme plátky patizónu..
5. Krok
Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a patizóny dáme do rozohriateho oleja...Smažte na strednom ohni z oboch strán do zlatista.
6. Krok
Hotové môžete vybrať na papierovú utierku, aby ste patizón zbavili prebytočného oleja . Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2994 videní