Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výživná kokosová kaša bez cukru

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Výživná kokosová kaša bez cukru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výživná kokosová kaša bez cukru Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 2min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 0min

Chcete si dopriať chutné a netradičné raňajky? Kokosová kaša je skvelým riešením! Poskytne vám jemnú a lahodnú textúru podobnú krupicovej kaši, no bez lepku a bez nutnosti použiť klasickú múku. Kokosová múka má vysokú absorpčnú schopnosť, vďaka čomu vytvorí príjemne hustú konzistenciu. Skvele chutí samotná, no ešte lepšia je s maslom, kakaom či škoricou.

reklama:

Suroviny

  • Základné suroviny:
  • 300 ml plnotučného kravského alebo kokosového mlieka
  • 35 g kokosovej múky
  • štipka soli
  • Na dochutenie:
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko alebo rastlinný nápoj (ideálne kokosový) nalejte do hrnca a postupne primiešajte kokosovú múku. Neustále miešajte, aby nevznikli hrudky.

2. Krok

Kašu priveďte k varu a na miernom ohni varte niekoľko minút, kým nezhustne na želanú konzistenciu. Podľa absorpčnej schopnosti múky môžete mierne upraviť jej množstvo.

3. Krok

Po odstavení dochuťte podľa svojej chuti – môžete pridať med, javorový sirup alebo nízkokalorické sladidlá ako xylitol či erythritol. Na zvýraznenie chute pridajte kakao, škoricu alebo perníkové korenie.

4. Krok

Pre jemnejšiu textúru a vyššiu nutričnú hodnotu môžete do horúcej kaše zašľahať bielok alebo celé vajce. Nielenže tým zvýšite obsah bielkovín, ale získate aj krémovejšiu konzistenciu.

5. Krok

Servírujte s rozpusteným maslom, kokosovým olejom alebo orieškovým maslom, ktoré kaši dodá ešte bohatšiu chuť.

reklama:

Tip: Tento recept môžete variovať použitím iných druhov orechových múk, napríklad mandľovej, čím získate inú chuťovú variáciu bezlepkovej „krupicovej“ kaše.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.