Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výživná pórová nátierka s tvarohom a syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Výživná pórová nátierka s tvarohom a syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výživná pórová nátierka s tvarohom a syrom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Pórová nátierka je obľúbená pochúťka, ktorá môže v mnohých z nás evokovať spomienky na detstvo. Ak ju ešte nespoznáte, rozhodne by ste ju mali vyskúšať. Tento recept je ideálny ako rýchla večera alebo desiata. A to najlepšie na tom je, že aj bez majonézy bude nátierka krémová a plná chuti. Moderná verzia tejto nátierky je nielen bohatá na zeleninu, ale aj na bielkoviny, čím sa stáva výživným a chutným jedlom.

reklama:

Suroviny

  • 200 g smotanového syra
  • 150 g jemného tvarohu
  • 100 g nastrúhaného eidamu
  • 1 pór
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
  • 50 g kyslej smotany
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv poriadne umyte pór a oddeľte bielu časť, ktorú následne nakrájajte na tenké prúžky. Ak chcete, aby mal pór jemnejšiu chuť, môžete ho na chvíľu ponoriť do vriacej vody a potom ho okamžite schladiť v studenej. Tento krok mu dodá sviežu a jemnú konzistenciu.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte smotanový syr, tvaroh a kyslú smotanu. Potom pridajte nastrúhaný eidam, horčicu a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Nakoniec zapracujte nakrájaný pór a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením. Pomazánku nechajte odpočívať v chladničke, aby sa chute lepšie spojili.

reklama:

Pomazánka je ideálna na podávanie na krajoch tmavého chleba alebo ako náplň do chlebíčkov. Pre ozdobu použite jemné krúžky zelenej časti póru.

Tento recept je perfektný spôsob, ako si dopriať niečo zdravé, výživné a zároveň veľmi chutné. Bez majonézy, ale stále krémová a bohatá na bielkoviny – táto pórová pomazánka sa stane skutočnou klasikou vo vašich domácnostiach.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.