- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Základný korpus z piškótového cesta
Základný korpus z piškótového cesta

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min

Suroviny
- 4 veľké vajcia
- 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 3/4 hrnčeka kukuričného škrobu
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžička vínneho kameňa
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C .Maslom vymastíme formu na tortu priemer 26 , a vyložíme ju s papierom na pečenie.. Vo veľkej mise vyšľaháme bielká na sneh , pridáme žĺtka s cukor a šľaháme do bledej hustej peny. Stierkou zľahka do cesta zapracujeme suché prísady ktoré si spolu preosejeme do nej misky. Cesto preložíme do formy a pečieme 20 minút.. Skontrólujeme špáradlom.. Korpus vyberieme z formy na mriežku a necháme úplne vychladnúť..

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
972 videní