- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - torta
 - Základný korpus z piškótového cesta
 
Základný korpus z piškótového cesta
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 50min
 
 Suroviny
- 4 veľké vajcia
 - 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
 - 3/4 hrnčeka kukuričného škrobu
 - 2 lyžice polohrubej múky
 - 1 lyžička vínneho kameňa
 - 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
 
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C .Maslom vymastíme formu na tortu priemer 26 , a vyložíme ju s papierom na pečenie.. Vo veľkej mise vyšľaháme bielká na sneh , pridáme žĺtka s cukor a šľaháme do bledej hustej peny. Stierkou zľahka do cesta zapracujeme suché prísady ktoré si spolu preosejeme do nej misky. Cesto preložíme do formy a pečieme 20 minút.. Skontrólujeme špáradlom.. Korpus vyberieme z formy na mriežku a necháme úplne vychladnúť..

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1135 videní