- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Základný naozaj čokoládový korpus
Základný naozaj čokoládový korpus
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 270 g nahrubo nasekanej čokolády na varenie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka nesladeného kakaa
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 lyžičky soli
- 1 hrnček zmäknutého masla
- 2 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 4 veľké vajcia
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C .. Formu na pečenie s odnímateľným dnom s priemerom 23 vymastíme maslom a vysypeme múkou..
2. Krok
Nad parou rozpustíme čokoládu a necháme ju trochu vychladnúť. Do veľkej misy preosejeme múku , kakao a kypriaci prášok, sódu a soľ. V inej mise vyšľaháme maslo na strednej rýchlosti spolu s cukrom do peny.. Postupne pridávame vajcia , každé dobre zašľaháme do zmesi. Šľahač prepneme na nižšiu rýchlosť a striedavo primiešame suché prísady , čokoládu , mlieko a olej..
3. Krok
Vymiešané cesto dáme do formy a pečieme 50 - 60 minút .. Skontrólujeme špáradlom.. Upečený korpus necháme vo forme chladnúť asi 10 minút, potom ho uvoľníme z formy a necháme úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
666 videní