- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Základný naozaj čokoládový korpus
 
Základný naozaj čokoládový korpus
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 60min
 - Hotové Za: 1:20 hod
 
 Suroviny
- 270 g nahrubo nasekanej čokolády na varenie
 - 2 hrnčeky polohrubej múky
 - 1/2 hrnčeka nesladeného kakaa
 - 2 lyžičky kypriaceho prášku
 - 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
 - 1/4 lyžičky soli
 - 1 hrnček zmäknutého masla
 - 2 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
 - 4 veľké vajcia
 - 1/2 hrnčeka mlieka
 - 2 lyžice oleja
 
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C .. Formu na pečenie s odnímateľným dnom s priemerom 23 vymastíme maslom a vysypeme múkou..
2. Krok
Nad parou rozpustíme čokoládu a necháme ju trochu vychladnúť. Do veľkej misy preosejeme múku , kakao a kypriaci prášok, sódu a soľ. V inej mise vyšľaháme maslo na strednej rýchlosti spolu s cukrom do peny.. Postupne pridávame vajcia , každé dobre zašľaháme do zmesi. Šľahač prepneme na nižšiu rýchlosť a striedavo primiešame suché prísady , čokoládu , mlieko a olej..
3. Krok
Vymiešané cesto dáme do formy a pečieme 50 - 60 minút .. Skontrólujeme špáradlom.. Upečený korpus necháme vo forme chladnúť asi 10 minút, potom ho uvoľníme z formy a necháme úplne vychladnúť.

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1423 videní