- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok Čokotrikolóra
Zákusok Čokotrikolóra
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 3/4 šálky práškového cukru
- 4 vajcia
- 1/2 šálky polohrubej múky
- 2 lyžice škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 šálky kakaa
- 1/4 šálky vody
- 2 lyžice oleja
- štipka soli
- Tmavšia čokoládová vrstva:
- 125 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1/2 šálky sušeného mlieka
- 100 g mliečnej čokolády
- 2 lyžičky želatíny
- 2 lyžice vody
- Biela čokoládová vrstva:
- 125 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1/2 šálky sušeného mlieka
- 100 g bielej čokolády
- 2 lyžičky želatíny
- 2 lyžice vody
- Poleva:
- 50 g horkej čokolády 70%
- 100 ml smotany na šľahanie
- Ďalej potrebujeme:
- 100 g okrúhlych piškót
- 1/3 šálky šťavy z čiernych ríbezlí (Sirup)
- Silný čaj na pokropenie piškóty
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte kakao s vodou a olejom na hladkú pastu. Pšeničnú múku premiešajte so škrobom, soľou a práškom do pečiva. Oddeľte žĺtka od bielkov.
2. Krok
Bielka vyšľahajte na najvyššej rýchlosti šľahača a potom postupne pridávajte práškový cukor.Vyšľaháte tuhý sneh.Do snehu potom zašľahajte žĺtka, jedno po druhom.Potom vmiešajte kakaovú pastu,a nakoniec pridajte suché prísady a jemne premiešajte špachtľou alebo drevenou vareškou.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech 21 x 25 vyložený s papierom na pečenie .Okraje plechu nemastite. Pečieme pri 160 °C 30 minút.Po upečení rozdelíme piškótu na dve časti a pokropíme ich silným čajom.
4. Krok
Pripravíme si čokoládové vrstvy. Najskôr tmavšiu.Namočíme si želatínu do studenej vody a necháme ju napučať.Do nádoby si nalejeme 1 šálku smotany a hneď k nej primiešame sušené mlieko.Dáme zohriať a miešame až kým sa sušené mlieko úplne so smotanou neprepojí a nebudú v nej hrudky.odstavíme a pridáme na menšie kúsku nalámanú čokoládu.Po chvíli premiešame do hladka a keď zmes trochu vychladne pridáme napučanú želatínu.premiešam a necháme trochu zatuhnúť.Zvyšnú šľahačku si vyšľaháme a pridáme k nej mascarpone, potom primiešame aj čokoládovú zmes a vytvoríme hladký krém.Ten nanesieme na prvý plát piškóty.
5. Krok
Okrúhle piškóty si namáčame do ríbezľového džúsu a ukladáme na čokoládový krém.
6. Krok
tak isto ako sme pripravovali krém z mliečnej čokolády pripravíme aj krém z bielej čokolády a navrstvíme ho na piškóty a prikryjeme druhou časťou čokoládovej piškóty.
7. Krok
nakoniec celý zákusok prelejeme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli zohriatím smotany a pridaním čokolády.Zákusok dáme do chladničky na pár hodín úplne zatuhnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14121 videní