- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok Ferrero Rocher
Zákusok Ferrero Rocher
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 6 lyžíc práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g rozpustenej čokolády na varenie
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 60 g veľkých nasekaných lieskových orechov
- Krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 500 g mascarpone
- 400 g nutelly
- 80 g mletých pražených lieskových orechov
- 80 g nasekaných orieškových napolitánok
Postup prípravy
1. Krok
V miske si vyšľaháme celé vajcia s polu s cukrom a s vanilkovým cukrom..Šľaháme do nadýchanej peny.Potom vmiešame rozpustenú čokoládu ktorú rozpustíme v mikrovlnke a necháme mierne vychladnúť.
2. Krok
Nakoniec ručne vmiešame múku s práškom do pečiva ..
3. Krok
Na plech na pečenie 30 x 40 si dáme papier na pečenie a na papier dáme nasekané orechy.trasením ich rovnomerne rozmiestnime po plechu..Potom orechy opatrne zalejeme cestom.
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a prekrojíme na 2 časti.
5. Krok
Pripravíme si krém..Najskôr vyšľaháme šľahačku V inej miske vyšľaháme mascarpone s nutellalou . Nutela by mala byť izbovej teploty aby sa dobre do mascarpone zašľahala..Teraz začnite do tejto krému pridávať šľahačku, lyžičku po lyžičke a jemne premiešavajte stierkou bez šľahača.. Až kým nebude všetko napenené. krém bude dobre napenený a v chladničke ešte zatuhne. Nakoniec pridáme nasekané alebo mleté pražené orechy ako aj rozmixované napolitánky..
6. Krok
Na podnos si dáme prvý diel piškóty, rozotrieme polovicu krému, a prikryjeme druhým dielom piškóty. Teraz rozotrieme aj druhú polovicu krému. Zákusok dozdobíme nasekanými lieskovým orieškami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2663 videní