- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok s ananásovým želé a tvarohovým krémom
Zákusok s ananásovým želé a tvarohovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Kakaová piškóta :
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 150 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Smotanový krém :
- 500 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 10 g želatíny
- Ananásové želé :
- 1 ananás kompót (400 g )
- 1 balík želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si predhrejte rúru na 180°C. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridajte mlieko a olej, jemne premiešajte. Múku preosejte spolu s kakaovým práškom, práškom do pečiva a soľou a postupne ich zapracujte do kompozície.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech (cca 20×30 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vrch koláča s ananásovým želé pečieme 20-25 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté. Necháme úplne vychladnúť.
3. Krok
Príprava smotanového krému : Šľahačku vyšľaháme dotuha. Zvlášť vymiešame smotanový syr s práškovým cukrom a vanilkou do hladka. Želatínu rozpustíme podľa návodu a zapracujeme do tvarohového krému. Pridajte šľahačku, jemne premiešajte stierkou .
4. Krok
Príprava ananásového želé: Sceďte ananás, šťavu si nechajte. Ananás rozdrvte mixérom a dajte šťavu na oheň, kým sa mierne nezohreje. Pridajte hydratovanú želatínu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Pridajte rozmixované kúsky ananásu a všetko prepasírujte cez sitko. Nechajte zmes trochu vychladnúť.
5. Krok
Na vychladnutý plát natrieme tvarohový krém a rovnomerne zarovnáme. Potom nalejte ananásové želé na krém, opatrne zarovnajte.
6. Krok
Pre dokonalú textúru dajte zákusok do chladničky aspoň na 4-5 hodín alebo cez noc. Po vychladnutí nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a pre kontrast farieb ozdobte lístkami čerstvej mäty alebo kúskami bielej a tmavej čokolády. Osviežujúca chuť ananásového želé pekne kontrastuje s krémovosťou syra a kakaová piškóta dodáva konzistentný a jemne horkastý základ.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní