- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Zákusok s čokoládovou penou
Zákusok s čokoládovou penou
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 55min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- Čokoládová piškóta:
- 7 vajec
- 125 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g polohrubej múky
- 50 g lieskových orieškov 50 horkej čokolády
- Krehké cesto:
- 200 g hladkej múky
- 75 g práškového cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
- Čokoládový krém:
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 300 ml šľahačky
- 150 g čokolády horkej
- ďalej budete potrebovať:
- 50 ml malinového likéru alebo sirupu
- 300 g čerstvých malín
- 250 g mletých mandlí
- 200 g strúhanej čokolády
- 2 lyžice kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Rúru si predhrejeme na 180 °C.Plech na pečenie vystelieme papieroma vymastíme aj vysypeme múkou.
2. Krok
50 g horkej čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli . Zatiaľ si v miske vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.Čokoládu necháme mierne vychladnúť a primiešame do vaječnej zmesi.Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny.
3. Krok
Múku si zmiešame so zmletými orieškami , potom prisypeme k čokoládovej zmesi a premiešame..nakoniec zľahka vmiešame vaječné bielka.
4. Krok
Cesto dáme do formy alebo na plech a pečieme v predhriatej rúre 35 - 40 minút.Necháme potom vychladnúť na mriežke.
5. Krok
Medzitým si pripravíme krehké cesto..Na pracovnej doske si zmiešame múku s cukrom, pridáme vajce a maslo a vypracujeme tuhé cesto ktoré si zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky odpočívať.
6. Krok
Pripravíme čokoládový krém: Oddelíme žĺtka od bielkov .Žĺtka vyšľaháme nad parou spolu s cukrom do nadýchanej peny.Potom si nad paru dáme roztopiť čokoládu.Tú potom spojíme so žĺtkovou zmesou a nechajte vychladnúť..
7. Krok
Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom ,a tiež aj bielka so štipkou soli.Prepojte všetky tri časti do jedného krému.Krém odložte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
8. Krok
Krehké cesto si dáme na plech alebo do tortovej formy, podľa toho či budete robiť tortu alebo zákusok..Popichajte vidličkou a pečte v predhriatej rúre 15 minút dozlatista.
9. Krok
Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke.
10. Krok
Čokoládový korpus si rozrežeme na 3 časti.takisto ak ste sa rozhodli robiť zákusok prerežeme ho na tri časti aby ste mohli potom vyskladať rez.
11. Krok
Z krehkého cesta diel pokvapkajte malinovým likérom, nanaeste tenkú vrstvu čokoládového krému a spojte s jednou časťou čokoládovej piškóty.Na Túto časť čokoládového korpusu natrieme 1/3 krému , posypte malinami ,pritlačte ďalšiu časť čokoládového korpusu a natrite zas krém ale tento raz maliny na vrch nedáme.Pritlačíme tretiu čokoládovú piškótu a natrieme tenkou vrstvou krému.
12. Krok
Vrch dozdobíme nastrúhanými mandľami malinami a čokoládovými hoblinami a kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16695 videní