Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s čokoládovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
00973046 1
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 55min
  • Hotové Za: 1:25 hod

reklama:

Suroviny

  • Čokoládová piškóta:
  • 7 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g polohrubej múky
  • 50 g lieskových orieškov 50 horkej čokolády
  • Krehké cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 75 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • Čokoládový krém:
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 300 ml šľahačky
  • 150 g čokolády horkej
  • ďalej budete potrebovať:
  • 50 ml malinového likéru alebo sirupu
  • 300 g čerstvých malín
  • 250 g mletých mandlí
  • 200 g strúhanej čokolády
  • 2 lyžice kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 180 °C.Plech na pečenie vystelieme papieroma vymastíme aj vysypeme múkou.

2. Krok

50 g horkej čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli . Zatiaľ si v miske vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.Čokoládu necháme mierne vychladnúť a primiešame do vaječnej zmesi.Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny.

3. Krok

Múku si zmiešame so zmletými orieškami , potom prisypeme k čokoládovej zmesi a premiešame..nakoniec zľahka vmiešame vaječné bielka.

4. Krok

Cesto dáme do formy alebo na plech a pečieme v predhriatej rúre 35 - 40 minút.Necháme potom vychladnúť na mriežke.

5. Krok

Medzitým si pripravíme krehké cesto..Na pracovnej doske si zmiešame múku s cukrom, pridáme vajce a maslo a vypracujeme tuhé cesto ktoré si zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky odpočívať.

6. Krok

Pripravíme čokoládový krém: Oddelíme žĺtka od bielkov .Žĺtka vyšľaháme nad parou spolu s cukrom do nadýchanej peny.Potom si nad paru dáme roztopiť čokoládu.Tú potom spojíme so žĺtkovou zmesou a nechajte vychladnúť..

7. Krok

Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom ,a tiež aj bielka so štipkou soli.Prepojte všetky tri časti do jedného krému.Krém odložte do chladničky aspoň na 1 hodinu.

8. Krok

Krehké cesto si dáme na plech alebo do tortovej formy, podľa toho či budete robiť tortu alebo zákusok..Popichajte vidličkou a pečte v predhriatej rúre 15 minút dozlatista.

9. Krok

Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke.

10. Krok

Čokoládový korpus si rozrežeme na 3 časti.takisto ak ste sa rozhodli robiť zákusok prerežeme ho na tri časti aby ste mohli potom vyskladať rez.

11. Krok

Z krehkého cesta diel pokvapkajte malinovým likérom, nanaeste tenkú vrstvu čokoládového krému a spojte s jednou časťou čokoládovej piškóty.Na Túto časť čokoládového korpusu natrieme 1/3 krému , posypte malinami ,pritlačte ďalšiu časť čokoládového korpusu a natrite zas krém ale tento raz maliny na vrch nedáme.Pritlačíme tretiu čokoládovú piškótu a natrieme tenkou vrstvou krému.

12. Krok

Vrch dozdobíme nastrúhanými mandľami malinami a čokoládovými hoblinami a kakaom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16695 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.