- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Zákusok s kyslou smotanou a s pudingom
Zákusok s kyslou smotanou a s pudingom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 6 vajec
- 180 g práškového cukru
- 100 ml vody
- 50 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 2 lyžice kakaa
- Pudingová vrstva:
- 2 vanilkové pudingy
- 6 lyžíc cukru
- 800 ml mlieka
- Vrstva z kyslej smotany:
- 900 g kyslej smotany
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 lyžica kakaa alebo škorice ak máte radi
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si plech cca 27 x 38 .Vystelieme ho papierom na pečenie.
2. Krok
Najskôr si pripravíme puding nech nám vychladne..Uvaríme ho podľa návodu na obale..
3. Krok
Teraz ideme urobiť piškótu.Oddelíme si žĺtka od bielkov .Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny potom k nim vmiešame vodu a olej.Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh s pár kvapkami citrónovej šťavy.Ten vmiešame zľahka drevenou vareškou.
4. Krok
Takto získané cesto rozdelíme na dve časti.do jednej vmiešame kakao.Na plech najskôr nalejeme bledé cesto , a naň zas kakaové..Vidličkou trochu cestá zavírime aby sme získali mramorový efekt.Za pomoci lyžičky potom vhadzujeme na cesto puding..
5. Krok
Cesto vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme ho 5 minút.Potom teplotu stiahneme na 180°C a pečieme ešte cca 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.
6. Krok
Kým sa nám koláčik pečieme pripravíme si smotanovú vrstvu.Vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom..Keď koláč vyberieme z rúrynecháme vychladnúť a potom nalejeme smotanovú vrstvu a necháme tuhnúť 3 - 4 hodiny..Potom posypeme buď kakaom alebo škoricou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
50 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
64319 videní