- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok s pudingovým krémom, s broskyňami a citrónovou penou
Zákusok s pudingovým krémom, s broskyňami a citrónovou penou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1/2 šálky polohrubej múky
- 4 lyžice škrobu
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 200 g masla
- 2 vanilkové pudingy
- 2 šálky mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 5 polovíc broskýň zaváraných
- Citrónová pena:
- 1 citrónové želé
- 250 ml horúcej vody
- 250 ml smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
- Ďalej potrebujeme:
- 50 g bielej čokolády
- 50 g mliečnej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme bielka do peny.Potom postupne pridávame práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme žĺtka jeden po druhom, a za každým poriadne premiešame.Nakoniec vmiešame zmes múky, prášku do pečiva a škrobu.Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 24 x 35 a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 25 - 30 minút.Po upečení necháme vychladnúť.
2. Krok
Pudingový krém: Puding rozmiešame v polovici mlieka a ostatný dáme variť.Do variaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Ten necháme dôkladne vychladnúť.Potom si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, a postupne vmiešavame vychladnutý puding.Šľaháme kým nám nevznikne nadýchaný krém.Broskyne si zlejeme zo šťavy a nakrájame na malé kocky.Potom ich vmiešame do krému, a krm navrstvíme na vychladnutú piškótu.
3. Krok
Citrónová pena: Želé si pripravíme podľa návodu.Rozmiešame ho v horúcej vode.Vyšľaháme si smotanu na šľahanie pridáme k nej práškový cukor pridáme vychladnuté želé a dôkladne premiešame.Penu rovnomerne nanesieme na pudingový krém.Zákusok dáme do chladničky na pár hodín najlepšie na noc.
4. Krok
Zákusok potom nakrájame na kocky a dozdobíme oboma nastrúhanými čokoládami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1162 videní