Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok Tosca

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tosca.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 130 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 70 g mletého maku
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • Sušienková vrstva:
  • 200 ml sladkej silnej kávy
  • 100 g maslových sušienok alebo piškót
  • 200 g čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šľaháme najlepšie v kuchynskom robote..Najskôr vajci s cukrom a so štipkou soli..Šľaháme kým hmota nestrojnásobí veľkosť.Potom pridáme múku s práškom do pečiva tú už vmiešame ručne a nakoniec zľahka vmiešame mletý mak.

2. Krok

Cesto nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a 35 x 25 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.Potom vyberieme z rúry necháme vychladnúť..

3. Krok

pripravíme si krém..najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom, potom pridáme k nim mlieko vanilkovú esenciu a nakoniec vmiešame múku.Zmes dáme na oheň a na nízkom plameni varíme kým nám nezhustne.Potom odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť.Môžete aj prekryť fóliou a nech tak chladnúť.Dôležité je aby sa nevytvorila kožka.

4. Krok

Mäkké maslo si dobre vymiešame potom po lyžiciach vmiešame vychladnutý krém...miešame dohladka , potom natrieme na piškótu.Pekne zarovnáme.

5. Krok

Teraz si sušienky alebo piškóty namáčame do kávy a ukladáme ich v radoch na krém.

6. Krok

Pripravíme si gazúru klasicky ..Dáme variť smotanu, odstavíme keď sa začne variť, pridáme do nej nalámanú čokoládu a po 2 - 3 minútach dohladka premiešame..Vylejeme a uhladíme na povrchu zákuska.Zákusok potom dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1623 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.