- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok Tosca
Zákusok Tosca
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 130 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 70 g mletého maku
- 4 vajcia
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 70 g hladkej múky
- 4 žĺtky
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- Sušienková vrstva:
- 200 ml sladkej silnej kávy
- 100 g maslových sušienok alebo piškót
- 200 g čokolády
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Šľaháme najlepšie v kuchynskom robote..Najskôr vajci s cukrom a so štipkou soli..Šľaháme kým hmota nestrojnásobí veľkosť.Potom pridáme múku s práškom do pečiva tú už vmiešame ručne a nakoniec zľahka vmiešame mletý mak.
2. Krok
Cesto nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a 35 x 25 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.Potom vyberieme z rúry necháme vychladnúť..
3. Krok
pripravíme si krém..najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom, potom pridáme k nim mlieko vanilkovú esenciu a nakoniec vmiešame múku.Zmes dáme na oheň a na nízkom plameni varíme kým nám nezhustne.Potom odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť.Môžete aj prekryť fóliou a nech tak chladnúť.Dôležité je aby sa nevytvorila kožka.
4. Krok
Mäkké maslo si dobre vymiešame potom po lyžiciach vmiešame vychladnutý krém...miešame dohladka , potom natrieme na piškótu.Pekne zarovnáme.
5. Krok
Teraz si sušienky alebo piškóty namáčame do kávy a ukladáme ich v radoch na krém.
6. Krok
Pripravíme si gazúru klasicky ..Dáme variť smotanu, odstavíme keď sa začne variť, pridáme do nej nalámanú čokoládu a po 2 - 3 minútach dohladka premiešame..Vylejeme a uhladíme na povrchu zákuska.Zákusok potom dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1623 videní