Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zákusok Tosca

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tosca.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 130 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 70 g mletého maku
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • Sušienková vrstva:
  • 200 ml sladkej silnej kávy
  • 100 g maslových sušienok alebo piškót
  • 200 g čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šľaháme najlepšie v kuchynskom robote..Najskôr vajci s cukrom a so štipkou soli..Šľaháme kým hmota nestrojnásobí veľkosť.Potom pridáme múku s práškom do pečiva tú už vmiešame ručne a nakoniec zľahka vmiešame mletý mak.

2. Krok

Cesto nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a 35 x 25 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.Potom vyberieme z rúry necháme vychladnúť..

3. Krok

pripravíme si krém..najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom, potom pridáme k nim mlieko vanilkovú esenciu a nakoniec vmiešame múku.Zmes dáme na oheň a na nízkom plameni varíme kým nám nezhustne.Potom odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť.Môžete aj prekryť fóliou a nech tak chladnúť.Dôležité je aby sa nevytvorila kožka.

4. Krok

Mäkké maslo si dobre vymiešame potom po lyžiciach vmiešame vychladnutý krém...miešame dohladka , potom natrieme na piškótu.Pekne zarovnáme.

5. Krok

Teraz si sušienky alebo piškóty namáčame do kávy a ukladáme ich v radoch na krém.

6. Krok

Pripravíme si gazúru klasicky ..Dáme variť smotanu, odstavíme keď sa začne variť, pridáme do nej nalámanú čokoládu a po 2 - 3 minútach dohladka premiešame..Vylejeme a uhladíme na povrchu zákuska.Zákusok potom dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1692 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.