- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok Vtáčie mlieko
Zákusok Vtáčie mlieko
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 50 g masla alebo Hery
- 170 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Pena:
- 700 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- 2 lyžice práškového cukru
- 20 g želatíny
- 3 lyžičky instantnej kávy
- Ďalej potrebujete:
- 80 ml smotany na šľahanie
- 150 g džem podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si roztopíme maslo alebo Heru..Potom vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame rozpustené maslo.
2. Krok
Plech cca 27 x 17 vyložíme s papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme piškótu vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a prerežeme na dve polovice.
3. Krok
Do formy si dáme prvú časť piškóty a potrieme ju džemom.Kávu rozpustíme v 3 lyžiciach horúcej vody.Želatínu necháme napučať asi 1/2 pohára studenej vody a potom ju mierne zahrejeme.
4. Krok
Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.Potom do nej tenkým prúdom vlejeme želatínu.Krém si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme pripravenú kávu.
5. Krok
Najskôr na vrstvu z džemu natrieme bledú plnku, a na ňu kávovú..Prikryjeme druhým plátom.Jemne pritlačíme.
6. Krok
Pripravíme si čokoládovú polevu.Do teplej smotany na šľahanie pridáme nalámanú čokoládu, chvíľu počkáme, potom dohladka vymiešame.Pripravenou polevou polejeme vrch zákusku a zahladíme.Vložíme na pár hodín do chladničky zatuhnúť a potom nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6294 videní