Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zapečená kapusta s údeninou: Chutná alternatíva pre milovníkov bezsacharidových jedál

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Zapečená kapusta s údeninou: Chutná alternatíva pre milovníkov bezsacharidových jedál
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapečená kapusta s údeninou: Chutná alternatíva pre milovníkov bezsacharidových jedál Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 55min

Ak sa snažíte obmedziť pšeničnú múku a sacharidy vo svojej strave, táto jedinečná variácia na šunkofleky vás určite zaujme. Krehká a chrumkavá zapečená kapusta, ochutená kvalitnou údeninou, je zakrytá lahodnou smotanovo-vaječnou zmesou.

reklama:

Suroviny

  • Pre pekáč s rozmermi 20 × 30 cm budete potrebovať:
  • 1 hlávku bielej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 150 g slaniny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kapusty: Začnite tým, že menšiu hlávku kapusty (alebo polovicu veľkej) rozčleníte na štvrtiny, odstránite stred a nakrájate listy na kocky podobné veľkosti ako cestoviny. Cibuľu nasekajte na jemno a slaninu na malé kocky.

2. Krok

Smaženie ingrediencií: Na väčšej panvici zahrejte trochu oleja, pridajte nakrájanú cibuľu a slaninu. Osoľte a okoreňte, potom smažte na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a slanina neuvoľní tuk, čo trvá približne 5 minút. Medzitým si predohrejte rúru na 180 °C a pekáč potrite olejom.

3. Krok

Pridanie kapusty: Počiatočne opražené cibuľu so slaninou preložte do panvice a pridajte nakrájanú kapustu. Krátko ju opražte, len na 5–10 minút, aby zmäkla, ale stále zostala chrumkavá.

4. Krok

Dokončenie a pečenie: Opečenú zmes preložte do pripraveného pekáča. V miske dôkladne zmiešajte kyslú smotanu, vajcia, soľ a korenie. Túto zmes rovnomerne rozotrite na kapustu. Pekáč voľne zakryte alobalom a umiestnite do predhriatej rúry. Pečte asi 20–25 minút, potom odstráňte alobal a dopečte, kým sa neobjaví zlatistá farba.

reklama:

Tip: Ak máte doma zvyšok chutného údeného mäsa alebo klobásy, môžete ich tiež pridať do jedla.

Tento recept ponúka lahodnú a zdravú možnosť, ktorú si môžete vychutnať bez pšeničných produktov a nadbytočných sacharidov. Prajem vám dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

86 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.