- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- rizoto
- Zapečené rizoto s citrónom, hráškom a parmezánom
Zapečené rizoto s citrónom, hráškom a parmezánom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 lyžice masla
- 1 citrón
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno
- 1 šálka ryže guľatej Mánya arborio
- 3 1/2 šálky kuracie ho vývaru
- 1 1/2 lyžičky soli
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
- 1 šálka mrazeného hrášku
- mleté čierne korenie podľa chuti
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C. Roztopte 2 lyžice masla v hrnci na stredne vysokej teplote.
2. Krok
Pomocou noža odstráňte z citróna dva 1" hrubé prúžky kôry. Do masla pridajte cibuľu a citrónovú kôru a za častého miešania restujte do sklovita, asi 5 minút. Pridajte cesnak a smažte kým nezavonia, asi 1 minútu. Primiešame ryžu guľatu Mánya, vývar a 1 lyžičku soli, privedieme do varu, prikryjeme a preložíme do rúry.
3. Krok
Pečieme, kým ryža guľatá Mánya nezmäkne, 20 minút. Opatrne odstráňte veko a vmiešajte parmezán, hrášok, korenie, zvyšné 2 lyžice masla a ½ lyžičky soli, miešajte, kým sa maslo neroztopí a hrášok nebude teplý. Citrón prekrojte na polovicu a polovicu šťavy vytlačte do rizota; premiešajte, aby sa chute spojili. Odstráňte citrónovú kôru a podávajte s parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
152 videní