Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapečené zemiaky s kyslou kapustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapečené zemiaky s kyslou kapustou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapečené zemiaky s kyslou kapustou Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Sýte zimné jedlo inšpirované maďarskou kuchyňou je ideálne pre rodinné obedy či večere. S touto chutnou receptúrou, ktorá využíva sezónne ingrediencie, si môžete jednoducho pripraviť jedlo, ktoré poteší všetkých členov rodiny. Ak nie ste si istí, čo navariť, tento pokrm vás určite nesklame.

reklama:

Suroviny

  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 kg zemiakov
  • 150 g maďarskej klobásy
  • 1 polievková lyžica masti
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého kmínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základnej zmesi: Najprv očistite cibuľu a nakrájajte ju na malé kocky. Na panvici rozohrejte slaninu, aby pustila svoj tuk. Keď je slanina zlatistá, pridajte cibuľu, osoľte a okoreňte. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne karamelizovať. Potom pridajte prelisovaný cesnak a rýchlo ho osmažte. Znížte teplotu, pridajte mletú papriku a dobre premiešajte. Na záver podložte trochou vody a nechajte krátko prevariť.

2. Krok

Zemiaky a kapusta: Zatiaľ čo sa základná zmes chladí, ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké kolieska. Kyslú kapustu nechajte odkvapkať v sitku, aby sa zbavila prebytočnej tekutiny. Rúru predhrejte na 180 °C a zapekaciu misu jemne vymažte masťou

3. Krok

Zloženie pokrmu: Do vychladnutej zmesi slaniny a cibule pridajte mleté mäso. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Na dno zapekacej misy rozložte polovicu nakrájaných zemiakov, osoľte a okoreňte. Potom pridajte pripravenú mäsovú zmes. Na ňu položte odkvapkanú kapustu a nakoniec klobásu nakrájanú na tenké kolieska.

4. Krok

Dokončenie a pečenie: Na vrch poukladajte zvyšné kolieska zemiakov, osoľte, okoreňte a pridajte štipku kmínu. Zapekaciu misu zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre 45 minút. Následne alobal odstráňte a dopečte pokrm do zlatista (na posledných pár minút môžete zvýšiť teplotu). Po upečení nechajte jedlo chvíľu odpočinúť, potom ho podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

32 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.