- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Zapečený pikantný karfiol s jogurtovou omáčkou
Zapečený pikantný karfiol s jogurtovou omáčkou
- Kusov: 20
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Jogurtová omáčka:
- 200 g gréckeho jogurtu
- pár vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate , mäty alebo kôpru
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a čerstvé mleté čierne korenie
- Karfiol:
- 1 hlávka karfiolu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička kari korenia
- 1 lyžička cesnakového prášku
- soľ a mleté čierne korenie
- mleté čili podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 220°C . Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na jednotlivé ružičky. Kúsky karfiolu dáme do misky a ochutíme olivovým olejom, kari, cesnakovým práškom, soľou a mletým korením. Ak chcete, použite namiesto korenia mleté čili. Dobre premiešame, aby boli všetky kúsky rovnomerne ochutené.
2. Krok
Väčší plech vystelieme papierom na pečenie. Na to nasypeme karfiol a rozložíme ho v jednej vrstve po celej ploche. Vložte plech na pečenie do predhriatej rúry na 35-40 minút.
3. Krok
Kým sa karfiol pečie, pripravíme si jogurtovú omáčku. Petržlenovú vňať alebo mätu opláchneme pod tečúcou vodou, dobre pretrepeme a nasekáme. Do misky nalejte jogurt a zmiešajte ho s citrónovou šťavou, nasekanou petržlenovou vňaťou/mätou, cesnakovým práškom a soľou. Ak chcete, omáčku dochuťte mletým korením. Odložte do chladničky..
4. Krok
Keď kúsky karfiolu zmäknú a po okrajoch mierne zhnednú, vyberte plech z rúry. Upečený karfiol podávame na tanieri. Ak chcete, polejte ho jogurtovou omáčkou alebo omáčku naservírujte v miske a podávajte s karfiolom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
480 videní