- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Zapekaná prekladaná bageta
Zapekaná prekladaná bageta
- Kusov: 1
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 1 francúzska bageta
- 150 g nastrúhaného tvrdého syru
- 150 g mäkkého masla
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- petržlenová vňať
- môžete použiť aj kôpor
Postup prípravy
1. Krok
Z masla, nastrúhaného syru, soli a nasekanej petržlenovej vňate spolu s rozotretým cesnakom urobíme nátierku.
2. Krok
Bagetu si narežeme na kolieska po celej jej dĺžke a jednotlivé kolieska natierame pomazánkou.Potom vsetko opäť lepíme k sebe.
3. Krok
Takto ponatieranú bagetu zabalíme do alobalu a dáme do rozohriatej rúry na 200°C cca na 20 minút..potom ju rozbalíme a dopekáme ešte 5 minútiek do chrumkava.
4. Krok
Pri podávaní bagetku nekrájame presne na pomazánkovom spoji ale tesne za ním, aby sme mali v tom svojom kúsku tú pravú chuť.))
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
34915 videní