Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zapekané lasagne s paradajkami, ricottou a šunkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapekané lasagne s paradajkami, ricottou a šunkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapekané lasagne s paradajkami, ricottou a šunkou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte chutný a zároveň svieži recept vhodný na spoločný obed či večeru s blízkymi, tieto lasagne budú tou správnou voľbou. Kombinácia jemnej ricotty, šťavnatej šunky a výraznej paradajkovej omáčky vytvára harmonické spojenie chutí, ktoré poteší každého pri stole.

reklama:

Suroviny

  • Na paradajkovú omáčku:
  • 500 g zrelých, šťavnatých paradajok (nemusí byť mäsitý typ)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Trochu svetlého vínneho octu (na vyváženie chuti)
  • Ostatné suroviny:
  • 2 PL olivového oleja (na vymastenie formy)
  • 400 g ricotty
  • 2 žĺtky
  • Soľ a korenie (podľa potreby)
  • Čerstvá bazalka – asi 5 vetvičiek
  • 16 plátkov cestovín na lasagne
  • 150 g kvalitnej šunky nakrájanej na plátky
  • 4 väčšie paradajky (zrelé)
  • 125 g syra na strúhanie (napr. tvrdý syr typu parmezán)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajky umyjeme a narežeme do kríža na šupke. Vložíme ich do misky a zalejeme vriacou vodou, necháme postáť asi dve minúty. Potom ich schladíme v studenej vode a ošúpeme.

2. Krok

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Keď začne byť priesvitná, primiešame nasekaný cesnak a krátko ho orestujeme. Ošúpané paradajky nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom. Zmes necháme variť na nízkom plameni približne 30 minút, občas premiešame.

3. Krok

Uvarenú paradajkovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko, aby sme získali jemnú omáčku bez šupiek a semienok. Dochutíme ju soľou, korením a pár kvapkami vínneho octu. Necháme vychladnúť.

4. Krok

Ricottu vymiešame so žĺtkami, osolíme a okoreníme. Bazalku umyjeme, väčšie listy nasekáme, pár menších si necháme bokom na ozdobu.

5. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C. Zapekaciu misu jemne potrieme olivovým olejom. Na dno uložíme prvú vrstvu cestovín (4 plátky), ktoré potrieme trochou paradajkovej omáčky. Na to rozložíme polovicu šunky, navrstvíme polovicu ricotty a posypeme nasekanou bazalkou.

6. Krok

Pridáme druhú vrstvu cestovín, opäť potrieme omáčkou, navrstvíme zvyšnú ricottu a ďalšiu časť bazalky. Prikryjeme treťou vrstvou lasagní.

7. Krok

Navrch rovnomerne rozotrieme zvyšnú paradajkovú omáčku, poukladáme na plátky nakrájané paradajky, ochutíme soľou, korením a posypeme nastrúhaným syrom.

8. Krok

Pečieme v predhriatej rúre zhruba 40 minút, kým povrch získa zlatistú farbu a syr sa pekne zapečie.

reklama:

Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou a doplňte pohárom ľahkého bieleho vína. Tieto lasagne chutia výborne aj na druhý deň po odležaní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.