Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekané lasagne s paradajkami, ricottou a šunkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapekané lasagne s paradajkami, ricottou a šunkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapekané lasagne s paradajkami, ricottou a šunkou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte chutný a zároveň svieži recept vhodný na spoločný obed či večeru s blízkymi, tieto lasagne budú tou správnou voľbou. Kombinácia jemnej ricotty, šťavnatej šunky a výraznej paradajkovej omáčky vytvára harmonické spojenie chutí, ktoré poteší každého pri stole.

reklama:

Suroviny

  • Na paradajkovú omáčku:
  • 500 g zrelých, šťavnatých paradajok (nemusí byť mäsitý typ)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Trochu svetlého vínneho octu (na vyváženie chuti)
  • Ostatné suroviny:
  • 2 PL olivového oleja (na vymastenie formy)
  • 400 g ricotty
  • 2 žĺtky
  • Soľ a korenie (podľa potreby)
  • Čerstvá bazalka – asi 5 vetvičiek
  • 16 plátkov cestovín na lasagne
  • 150 g kvalitnej šunky nakrájanej na plátky
  • 4 väčšie paradajky (zrelé)
  • 125 g syra na strúhanie (napr. tvrdý syr typu parmezán)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajky umyjeme a narežeme do kríža na šupke. Vložíme ich do misky a zalejeme vriacou vodou, necháme postáť asi dve minúty. Potom ich schladíme v studenej vode a ošúpeme.

2. Krok

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Keď začne byť priesvitná, primiešame nasekaný cesnak a krátko ho orestujeme. Ošúpané paradajky nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom. Zmes necháme variť na nízkom plameni približne 30 minút, občas premiešame.

3. Krok

Uvarenú paradajkovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko, aby sme získali jemnú omáčku bez šupiek a semienok. Dochutíme ju soľou, korením a pár kvapkami vínneho octu. Necháme vychladnúť.

4. Krok

Ricottu vymiešame so žĺtkami, osolíme a okoreníme. Bazalku umyjeme, väčšie listy nasekáme, pár menších si necháme bokom na ozdobu.

5. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C. Zapekaciu misu jemne potrieme olivovým olejom. Na dno uložíme prvú vrstvu cestovín (4 plátky), ktoré potrieme trochou paradajkovej omáčky. Na to rozložíme polovicu šunky, navrstvíme polovicu ricotty a posypeme nasekanou bazalkou.

6. Krok

Pridáme druhú vrstvu cestovín, opäť potrieme omáčkou, navrstvíme zvyšnú ricottu a ďalšiu časť bazalky. Prikryjeme treťou vrstvou lasagní.

7. Krok

Navrch rovnomerne rozotrieme zvyšnú paradajkovú omáčku, poukladáme na plátky nakrájané paradajky, ochutíme soľou, korením a posypeme nastrúhaným syrom.

8. Krok

Pečieme v predhriatej rúre zhruba 40 minút, kým povrch získa zlatistú farbu a syr sa pekne zapečie.

reklama:

Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou a doplňte pohárom ľahkého bieleho vína. Tieto lasagne chutia výborne aj na druhý deň po odležaní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

48 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.