- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Zapekané rezance s jablkami a makom
Zapekané rezance s jablkami a makom

- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g širokých rezancov
- 1 lyžica rumu
- 50 g hrozienok
- 3 vajcia
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g masla
- 40 g medu
- 1 citrón
- 1 dcl smotany na šľahanie
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
- 125 g mletého maku
- 2 jablká
- maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu
Postup prípravy
1. Krok
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu, potom prepláchneme studenou vodou a scedíme. Hrozienka namočíme do rumu.
2. Krok
Vajíčka oddelíme, žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom izbovej teploty do peny. Pridajte med, citrónovú kôru a šťavu, smotanu, škoricu a štipku soli. Dôkladne premiešame.
3. Krok
Do zmesi pridáme mletý mak, hrozienka namočené v rume a nastrúhané jablká. Zmiešajte všetko s cestovinami.. Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a dve tretiny z neho vmiešame do cestovín. Cestoviny dáme do maslom vymastenej misy vysypanej strúhankou. Navrchu uhladíme zvyšný sneh, aby cestoviny nevyschli..
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 50 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5 videní