Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekané zemiaky

Kuchyňa:
reklama:
Bez nazvu 4 – obnoveny 2.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka
  • 200 g strúhaného syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 45 g masla
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nakrájajte zemiaky na tenké plátky pridajte soľ, korenie, muškátový oriešok a a polovicu strúhaného syru.Všetko v miske premiešajte a pridajte aj strúčik pretlačeného cesnaku.

2. Krok

Takto pripravené zemiaky navrstvite do ohňuvzdornej misky abo do pekáčika , ktorý si predtým vytriete maslom.

3. Krok

Vrch zemiakov posypeme zvyšným syrom a zalejeme mliekom v ktorom si vyšľaháme vajíčko.

4. Krok

pečieme 40 - 45 minút v dobre vyhriatej rúre na 200°C..

5. Krok

Zemiačiky získajú zlatú kôrku ...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5494 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.