Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekané zemiaky s klobásou a so syrom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Zapekane zemiaky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 4 obyčajné párky alebo klobásky
  • 2 lyžice strúhanky
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • soľ a korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na zemiakový kastról s klobásou a syrom budete potrebovať uvarené zemiaky . Ošúpte ich a umyte. Nahrubo ich nakrájajte a vložte do hrnca. Do hrnca nalejte horúcu vodu z kanvice (pre urýchlenie procesu). Zemiaky varte prikryté 25 minút alebo kým nezmäknú.

2. Krok

Zemiaky sceďte. Roztlačte ich mačkadlom na zemiaky do hladka. Pridajte 40 g masla, premiešajte a nechajte ich 15 minút vychladnúť, kým nebudú vlažné.

3. Krok

Z petržlenovej vňate a kôpru oberte tenké vetvičky. Hrubšie vetvičky môžete použiť do iných jedál, napríklad do vývaru. Vybrané bylinky nasekajte veľmi jemne.

4. Krok

Syr nastrúhajte na strednom strúhadle. Polovicu pridajte do zemiakovej kaše spolu s petržlenovou vňaťou a kôprom. Vmiešajte vajcia. Dochuťte soľou a korením a premiešajte. Nakoniec pridajte múku. Znova dôkladne premiešajte.

5. Krok

Vymastite zapekaciu misu s rozmermi 20 x 25 cm zvyšným maslom. Posypte strúhankou . Klobásy alebo párky pozdĺžne prekrojte na polovicu.

6. Krok

Do pripravenej misy lyžicou dajte polovicu zemiakovej zmesi a uhlaďte ju stierkou. Navrch poukladajte klobásy. Prikryte zvyšnou zemiakovou zmesou. Vidličkou môžete vytvoriť vzor, ​​napríklad vlnu.

7. Krok

Posypte vrch zvyšným strúhaným syrom. Pečte v rúre pri teplote 180 °C 25 – 30 minút. Vrch by mal byť pekne zhnednutý a zlatistý.

8. Krok

Neponáhľajte sa s podávaním – nechajte zemiaky mierne vychladnúť (10 – 15 minút). To umožní zemiakovej zmesi mierne stuhnúť, čo vám uľahčí rozdelenie na porcie.

9. Krok

Zapekanku nakrájajte .Poukladajte na taniere. Pred podávaním posypte nasekanými bylinkami.

reklama:
Mimochodom

Zapekané zemiaky so syrom a klobásou sa dajú pripraviť trochu inak. Roztlačené zemiaky a vajcia rozotrite v jednej hrubej vrstve do zapekacej misy a uhlaďte ju. Klobásy nakrájajte na 4-5 kusov a rozložte ich na zemiakovú zmes, pričom ich takmer úplne ponorte. Potom posypte syrom a upečte.
POZNÁMKA 

Ak doma nemáte kôpor alebo petržlenovú vňať, neponáhľajte sa po ne do obchodu a už vôbec nenechajte ujsť náš recept na zemiakovú zapekanku s klobásou a syrom. Ľahko ju zvládnete pripraviť aj bez byliniek! A zemiakovú kašu môžete dochutiť napríklad akýmikoľvek sušenými bylinkami alebo prelisovaným cesnakom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.