- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Zapekané zemiaky s mletým mäsom a s paradajkami
Zapekané zemiaky s mletým mäsom a s paradajkami
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 5 - 6 ks zemiaky
- 300 g mletého mäsa
- 3 - 5 paradajok
- 100 g tvrdého syra
- 4 lyžice kyslej smotany
- 4 - 5 strúčikov cesnaku
- 50 ml vody
- provensálske bylinky podľa chuti
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso vložte do hlbokej misky, pridajte soľ a korenie, dobre premiešajte. Pridajte aj nasekaný cesnak. Cesnak môže byť nasekaný alebo pretlačený lisom na cesnak.
2. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Potom ich osolíme a okoreníme, podľa chuti môžete pridať aj provensálske bylinky alebo iné. Pridajte 2 polievkové lyžice kyslej smotany. Zmiešajte všetky ingrediencie.
3. Krok
Zemiaky dáme na dno zapekacej misy a uhladíme.. Mleté mäso ochutíme soľou a mletým korením a uhladíme ho na zemiakovú vrstvu.. Potom nakrájame paradajky na plátky , tie poukladáme na mleté mäso , a zvrchu ich osolíme a posypeme aj korením.. Môžete tiež použiť provensálsku zmes byliniek..
4. Krok
Zrieďte ešte niekoľko polievkových lyžíc kyslej smotany prevarenou vodou a rovnomerne rozložte na paradajky. Predhrejeme rúru na 180°C a pečieme v nej zemiaky asi 45 minút.. Potom pekáč vyberieme a povrch rovnomerne posypeme strúhaným syrom.. Znovu zapečieme 10 -15 minút .. Hotové zapekané zemiaky posypeme nasekanými bylinkami podľa chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
230 videní