Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zapekané zemiaky so slaninou a syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapekane zemiaky.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kápia
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cuketa
  • 4 paradajky
  • 6 vajec
  • 6 plátkov slaniny
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej
  • Omáčka:
  • 1 cibuľa
  • 100 g tvrdého syra
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica masla
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 lyžice hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpané zemiaky nakrájajte na kolieska hrubé asi 3 mm. Ak chcete, povarte ich v osolenej vode asi 3-4 minúty a potom ich vyberte na papierové utierky dierovanou lyžicou, aby absorbovali prebytočnú vlhkosť. ale nemusíte..

2. Krok

Cuketu opláchneme, osušíme papierovými utierkami a tiež nakrájame na plátky hrubé asi 3 až 5 mm. Ak máte mladú cuketu, šupku nemusíte olupovať. Zrelé cukety olúpeme, prekrojíme na polovice, zbavíme jadierok a nakrájame na pol krúžky.

3. Krok

Papriku prekrojíme na polovicu, zbavíme jadierok. Papriku nakrájajte na pásiky, ale môžete aj na väčšie kúsky.

4. Krok

Prúžky slaniny prekrojte na polovicu a zľahka opečte na suchej panvici z oboch strán, kým nezhnednú.

5. Krok

Ako urobiť syrovú omáčku? Pripravte si potrebné ingrediencie. Cibuľu ošúpeme a opláchneme pod studenou vodou. Nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozpálime maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu do sklovita .

6. Krok

Cibuľu posypeme múkou a premiešame. Zalejeme smotanou, pridáme strúhaný syr. Varte na miernom ohni za stáleho miešania asi 5 minút do zhustnutia. Nakoniec dochutíme soľou a korením podľa chuti.

7. Krok

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom. Plátky zemiakov, slaninu a cuketu poukladáme do jednej vrstvy, navrch rozložíme papriku. Ďalší variant. Ak je to žiaduce, položte zeleninu na okraj a striedajte sa navzájom. Navrch rozložíme slaninu a papriku. BOSORKA príchuť do jedálriáni nemusia vôbec pridávať slaninu.

8. Krok

Všetkou zeleninou a slaninou zalejeme pripravenou smotanovo a syrovou omáčkou.

9. Krok

Formu zakryte alobalom a pošlite do rúry predhriatej na 170°C. Pečte 45-50 minút. Podľa rúry zvoľte presný čas a teplotu pečenia.

10. Krok

Ponúknem vynikajúcu možnosť podávania takéhoto zeleninového kastróla. Kým sa pečie, pripravte omeletu. Za týmto účelom vidličkou, soľou a korením mierne vyšľahajte 2-3 vajcia. Na panvici zohrejte rastlinný olej. Zalejeme vaječnou zmesou a opražíme do zlatista z oboch strán ..Omeletu položte na pripravený kastról a ozdobte plátkami čerstvých paradajok.

reklama:

Tento kastról so syrovou omáčkou je možné pripraviť iba zo zemiakov bez pridania cukety a papriky. A naopak, sadu zeleniny je možné zmeniť podľa vášho uváženia. Napríklad pridajte baklažán alebo karfiol, zelenú fazuľku, zelený hrášok.

 

 

1 6.jpg
1000.menu
2 6.jpg
1000.menu
3 6.jpg
1000.menu
4 5.jpg
1000.menu
6 3.jpg
1000.menu

10 1.jpg
1000.menu
7 4.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

594 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.