Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zasnežená kokosová chalúpka

reklama:
Dscn1955.jpg
21
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

FOTOPOSTUP:

1.
Pripravíme si suroviny:

01.jpg

2.
Zabudla som na kokos a banány 🙂
02.jpg

3.
Najskôr si upečiem piškótový korpus. Ja som piekla v hranatej chlebíkovej forme 10x30cm. Formu si vymažem nahrubo stuhnutým maslom (ako keď robím bábovku) a vysypem hrubou múkou (môžete aj kokosom).
03.jpg

4.
Celé vajcia vyšlahám s cukrom do peny a postupne zašlahám olej a mlieko (vodu), nakoniec krátko zašlahám múku s práškom do pečiva.
04.jpg

5.
Cesto nalejem do formy a upečiem. Piekla som na cca 160 – 170° asi 35-40 minút (riaďte sa svojou rúrou – každá rúra pečie inak). Treba ho piecť skôr ako bábovku, pri nižšej teplote ako bežný piškótový korpus. Kontrolujem ho pre istotu vpichnutím špajdle, či je prepečený aj v strede (môžete si upiecť aj iný, svoj obľúbený korpus).
05.jpg

6.
Upečený korpus vyberiem, vyklopím z formy a položím hore dnom na pracovnú dosku, aby sa vypuklý vrch trochu vyrovnal a nechám ho vychladnúť. Do vychladnutého si presne do stredu napichám ihly na grilovanie, ktoré mi pomôžu pri vykrajovaní striešky.
06.jpg

7.
Potom ostrým nožom opatrne vykrojím po celej dlžke trojuholník. Zapichnuté ihlice na grilovanie ma zastavia, aby som nezakrojila viac ako treba. Nesmiete krájať až dole, odspodu musí zostať cca 3/4 – 1cm korpusu, inak sa vám to rozpadne.
07.jpg
8.

Takto by mal vyzerať vykrojený trojuholník.
08.jpg
9.

Urobíme si krém:
09.jpg

10.
Všetky suroviny dôkladne vyšlahám na hladký krém. Nemusíte ani dlho šlahať, krém rýchlo zhustne. Rum môžete dať aj tmavý, ak nechcete dať kvôli deťom rum, nahraďte ho mliekom. Ak by sa vám krém zdal hustý prilejte trochu mlieka. Mlieko pridávajte opatrne po lyžiciach, aby ste krém nemali zase riedky. Ak použijete obidve smotany s obsahom 250ml, mlieko nebudete ani potrebovať. S cukrom tiež opatrne, puding je už osladený.
10.jpg

11.
Chalúpku naplníme: Vykrojené hrany natriem na tenko džemom, dám trochu krému a do krému vtlačím banán.
11.jpg

12.
Banán zakryjem krémom a uhladím.
12.jpg

13.
Položím vykrojený trojuholník špicom hore (urobím striešku) a pritlačím.
13.jpg

14.
Celý domček ponatieram zvyšným krémom, je to trochu piplačka.
14.jpg

15.
A posypem kokosom.
15.jpg

16.
Zapichnem škoricu ako komín. Pomocou dlhého noža prenesiem na podnos a dám do chladničky dobre stuhnúť.
16.jpg

17.
Hotovo. Krém môžete použiť aj iný (akýkoľvek svoj obľúbený napr. tvarohový alebo pudingovo-maslový), hlavne aby bol biely 🙂
17.jpg

18.
A takto vyzerá chalúpka na reze. Vzhľadom na smotanový nevarený krém a banány, zákusok nie je vhodný na dlhé skladovanie.
18.jpg

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 125g práškového cukru
  • 50ml oleja
  • 50ml mlieka (vody)
  • 175g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva (6g)
  • Krém:
  • 200 - 250ml kyslá smotana
  • 250ml smotana na šlahanie (spolu max. 500ml)
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • 1 kokosový puding bez varenia Créme Olé
  • 1 lyžica bieleho rumu
  • mlieko podľa potreby (len ak je krém veľmi hustý)
  • práškový cukor podľa chuti
  • Ostatné:
  • 2 banány
  • kokos na posypanie, škorica na komín :)
  • hranatá chlebíčková forma (moja je 10x30cm vysoká 7cm)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cesto: Celé vajcia vyšlahám s cukrom do peny a postupne zašlahám olej a mlieko (vodu), nakoniec krátko zašlahám múku s práškom do pečiva. Formu si vymažem nahrubo stuhnutým maslom (ako keď robím bábovku), vysypem hrubou múkou (môžete aj kokosom) a vlejem cesto. Piekla som na cca 160 - 170° asi 35-40 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Treba ho piecť skôr ako bábovku, pri nižšej teplote ako bežný piškótový korpus. Kontrolujem ho pre istotu vpichnutím špajdle, či je prepečený aj v strede. Upečený korpus vyberiem, vyklopím z formy a položím hore dnom na pracovnú dosku, aby sa vypuklý vrch trochu vyrovnal. Nechám ho vychladnúť a potom ostrým nožom opatrne vykrojím po celej dlžke trojuholník a odložím si ho nabok. Vykrojené hrany natriem na tenko džemom, dám trochu plnky, uložím banán, prikryjem plnkou, položím vykrojený trojuholník vrchnou stranou nadol a špicom hore (urobím striešku) a pritlačím. Celý domček ponatieram zvyšným krémom a posypem kokosom. Zapichnem škoricu ako komín a dám do chladničky dobre stuhnúť.

2. Krok

Krém: Všetky suroviny dôkladne vyšlahám na hladký krém. Nemusíte ani dlho šlahať, krém rýchlo zhustne. Rum môžete dať aj tmavý, ak nechcete dať kvôli deťom rum, nahraďte ho mliekom. Mlieko pridávajte opatrne po lyžiciach, aby ste krém nemali príliš riedky. Ak použijete obidve smotany s obsahom 250ml, mlieko nebudete ani potrebovať. S cukrom tiež opatrne, puding je už osladený. Krém môžete použiť aj akýkoľvek iný (svoj obľúbený), hlavne aby bol biely :) Vzhľadom na smotanový nevarený krém a banány, zákusok nie je vhodný na dlhé skladovanie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3564 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.