Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zázračná jahodová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zázračná jahodová torta
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g jogurtu alebo kyslej smotany
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 350 g kyslej smotany
  • 250 g tvarohu
  • 2- 3 lyžice práškového cukru
  • 200 g malín
  • 2 lyžice cukru
  • Želé:
  • 1 želé s príchuťou jahoda
  • 1 želatína
  • 0,4 l vody
  • 1 lyžica rumu
  • 250 g jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme mäkké maslo a šľaháme ďalej.Pridáme jogurt alebo kyslú smotanu a neskôr preosiatu múku s práškom do pečiva.vznikne nám cesto, podobné palacinkovému.

2. Krok

Môžeme upiecť jeden veľký korpus a potom ho prerežeme na 3 časti, alebo odpečieme 3 tenšie pláty..Formu 24 si vyložíme papierom na pečenie na dno..Potom nalejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre podľa toho ako sme sa rozhodli..cca 12 minút na jeden tenký plát..Ak pečieme hrubú piškótu tak potom 25 - 30 minút..skontrólujeme špáradlom.

3. Krok

Jahody umyjeme a osušíme rozkrojíme na polovice..pripravíme si želatínu podľa návodu.Zmiešame aj tortové želé aj obyčajnú želatínu.

4. Krok

Maliny zasypeme cukrom, a zahrejeme pri nízkej teplote.Premiešame a povaríme kým sa cukor celkom nerozpustí.Potom pretrieme cez sito a vznikne nám pomerne husté malinové pyré..

5. Krok

Piškóty budeme ukladať teraz do väčšej formy najlepšie do 26 priemer alebo aj väčšej.

6. Krok

Pripravíme si krém vyšľaháme smotanu s tvarohom a s cukrom.Spodnú časť tortovej formy vyložíme potravinárskou fóliou aby nám želé nevytieklo.

7. Krok

Na dno formy dáme prvú piškótu..Umiestnime ju do stredu..Potrieme ju 1/3 malinového pyré, a potom 1/3 krému.Teraz umiestnime druhý korpus a ten takisto najskôr potrieme malinovým pyré a potom krémom.Prikryjeme tretím korpusom.

8. Krok

Na tretí posledný korpus dáme len malinové pyré.Tortu uzatvoríme obručou..Do medzery ktorá nám vznikla medzi tortou a formou poukladáme nakrájané jahody.ukladáme ich tesne pri seba špičkami jahôd na vrch..Lyžicu potom zalievame jahodovým želé..Urobíme tak len jednu radu a potom tortu vložíme do chladničky..Po niekoľkých minútach vyberieme a pokračujeme druhým radom.Teraz jahody budeme ukladať opačne a vlastne do medzier ktoré nám vznikli..Potom zalejeme zase želatínou.Ak nám želatína zostane zlejeme ňou aj povrch torty..

9. Krok

Krém ktorý nám zostal premiestnime do cukrárskeho vrecka, a po zatuhnutí želé tortu krémom dozdobíme.Použijeme na ozdobovanie aj jahody..

reklama:

Rp153047_large.jpgRp153049_large.jpgRp153051_large.jpgRp153053_large.jpgRp153134_large.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9221 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.