- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Zdravá vajíčková pomazánka s jogurtom
Zdravá vajíčková pomazánka s jogurtom
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Máte prebytok vajíčok uvarených natvrdo a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto jednoduchú a zdravú verziu vajíčkovej pomazánky, ktorá je ideálna na výdatné raňajky, ľahkú večeru alebo ako chutné pohostenie pre návštevu. Vajcia sú skvelým zdrojom vitamínov a bielkovín, takže sa nemusíte báť zaradiť ich do svojho jedálnička čo najčastejšie.
Suroviny
- 5 vajíčok
- 200 g čerstvého syra (napríklad Philadelphia, Lučina, Buko)
- 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 zväzok jarnej cibuľky
Postup prípravy
1. Krok
Začnite tým, že si uvaríte vajíčka natvrdo v mierne osolenej vode. Ak si nie ste istí, ako na to, pozrite si video, ktoré ukazuje, ako správne uvariť vajíčka natvrdo.
2. Krok
Vajíčka nastrúhajte na jemnom strúhadle a vložte ich do misky. Pridajte čerstvý syr (Lučinu, Philadelphia), biely jogurt, dijonskú horčicu a pretlačený cesnak. Dobre všetko premiešajte, ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
3. Krok
Pomazánku podávajte posypanú nakrájanou jarnou cibulkou na čerstvom pečive, ideálne celozrnnom. Môžete si pripraviť aj domácu celozrnnú žemľu s predparou.
Tento recept je skvelou voľbou pre rýchlu, ale výživnú a chutnú desiatu alebo večeru, ktorá vám dodá potrebné živiny a zároveň uspokojí chuťové poháriky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní