- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Zdravé čokoládové srdiečka
Zdravé čokoládové srdiečka
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 40 g tekvicových semienok
- 20 g pohánkových krúpov
- 100 g kukuričnej múky (škrobu)
- 120 g celozrnnej hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 80 g práškového cukru
- štipka soli
- 100 g masla
- čokoládové polevy podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Nasekajte tekvicové semienka a pečte ich spolu s pohánkovými krúpami na panvici, až kým nedosiahnete zlatohnedú farbu. Dajte na malý tanier a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Potom zmiešajte s kukuričnú a pšeničnú múku, s práškom do pečiva, cukrom a štipkou soli v miske pridajte aj zmes semienok..
3. Krok
Nakrájajte maslo na malé kúsky a pridajte aj 2 lyžice vody.
4. Krok
Pomocou hákov na cesto v ručným šľahačom zmiešajte ingrediencie do hladkého cesta a na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte hrúbku 4 až 5 mm.
5. Krok
Pripravte si 2 plechy na pečenie papierom na pečenie. Z cesta vykrojte 60 sŕdc (4 cm Ø) a poukladajte ich na plechy. Postupne pečte v predhriatej rúre na strednej koľajnici pri 180 ° C (cirkulujúci vzduch: 160 ° C, plyn: stupeň 2-3) po dobu asi 12 minút.
6. Krok
Nechajte hotové srdcia vychladnúť . Hotové ozdobíme čokoládovou polevou podľa vašej chuti a fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
702 videní