- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zebra s višňami a čokoládou
Zebra s višňami a čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 600 g višní (odkôstkovaných )
- 8 + 3 bielka
- 300 g práškového cukru
- 250 g polohrubej múky
- 150 ml oleja
- 100 g jogurtu
- 50 g kakaa (asi 2 lyžice)
- 100 g čokolády
- 2 vanilkové cukre
- štipka soli
- na ozdobu:
- strúhaná čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Višne môžete použiť čerstvé , mrazené ale aj sterilizované..Musia byť odkôstkované a odtečené..
2. Krok
Plech na pečenie 20 x 30 si vyložíme papierom na pečenie alebo si ho vymastme a vysypeme múkou..
3. Krok
8 bielkov si vyšľaháme najskôr so štipkou soli do peny, a potom postupne pridávame práškový cukor a vanilkový..Šľaháme kým sa nevytvorí pevný sneh..
4. Krok
K snehu pridáme olej a potom jogurt..Potom vmiešame asi 200 g polohrubej múky ktorú si predtým preosejeme a vmiešame k cestu len zľahka..Cesto si teraz rozdelíme na dve časti do dvoch misiek..Do jednej misky primiešame kakao a do druhej zvyšnú múku..Premiešame obe hmoty cesta už len stierkou..
5. Krok
Do bledého cesta môžete pridať aj 3/4 z jemne nasekanej horkej čokolády..Zvyšok si necháme na dekoráciu..
6. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C..Teraz ideme zebrovať piškótu..Do stredu plechu si dáme polievkovou lyžicou striedavo raz bledé cesto, potom naň tmave cesto..Takto lyžicujeme kým neminieme obe cesta..Zebrovanie sa bude tvoriť samé..
7. Krok
Na cesto poukladáme višne a plech vložím do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút..Medzitým si vyšľaháme zostávajúce 3 bielka so zvyšným cukrom do snehu. Po 30 minútach vyberieme koláč z rúry a nenesieme naň bielkový sneh..Pečieme ďalších 10 - 15 minút kým sa koláč nedopečie..Je dobré znížiť aj teplotu na 160°C po nejakých 6 - 7 minútach..
8. Krok
Hotový koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na plechu..Potom nastrúhame čokoládu ktorá nám zostala..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6627 videní