Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Želé z bazového kvetu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
6ele z bazy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 2 litre jablkového džúsu
  • 16 bazových okvetí
  • 2 citróny
  • 1 kg želírovacieho cukru 2: 1
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak chcete vyrobiť želé z bazových kvetov, najskôr dôkladne očistite bazové kvety a vložte ich do misy. Potom zalejeme jablkovou šťavou a prikryté necháme 24 hodín v chladničke. Počas tejto doby jemne premiešajte.

2. Krok

Potom sito vysteľte čistou gázou a zaveste nad hrniec. Obsah misky vylejte do sitka a nechajte dobre odkvapkať. Do odloženej tekutiny vmiešame citrónovú šťavu a konzervačný cukor.

3. Krok

Teraz priveďte tekutinu z bazových kvetov do varu na strednom ohni a potom nechajte 4 minúty povariť. Horúcu zmes želé ihneď nalejte do čistých pohárov so skrutkovacím uzáverom, pevne uzavrite a na 5 minút otočte dole dnom. Potom znova otočte a nechajte želé vychladnúť.

reklama:

Bazové kvety neumývajte, inak sa stratí peľ a tým aj vôňa. Odumreté kvety a stonky je lepšie opatrne vyklepať a odstrániť.

Kým sa želé varí, vložte malý tanier do mrazničky. Potom navrch položte malú lyžičku želé, počkajte minútu a potiahnite prstom cez želé. Ak zostane „cesta“, želé z bazových kvetov je hotové. Ak sa zatvorí, nechajte želé pokračovať vo varení ešte 1-2 minúty.

Zaváracie poháre naplňte najlepšie vriacou horúcou vodou, nechajte chvíľu postáť a potom vodu vylejte. Na odkvapkanie položte poháre otvorom nadol na čistú kuchynskú utierku.

Želé z bazového kvetu chutí veľmi dobre ako nátierka a pri skladovaní na chladnom a tmavom mieste vydrží približne 6-8 mesiacov.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

109 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.