- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vnútornosti
- Zeleninový guláš s kuracími srdiečkami
Zeleninový guláš s kuracími srdiečkami

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 400 g kuracie srdcia
- 200 g cukety
- 1 mrkva
- 150 g paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 50 ml oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si pripravte kuracie srdcia - odstráňte z nich všetky cievy a po stranách odrežte tukové vrstvy. Srdiečka opláchnite a osušte v sitku .
2. Krok
Ošúpte a umyte cibuľu a mrkvu, nakrájajte cibuľu na kocky a mrkvu na malé plátky. Zeleninu vyhoďte na olejom vymastenú panvicu. Zmes orestujte, kým cibuľa nezmäkne.
3. Krok
Kuracie srdcia vhoďte do panvice so zmesou zeleniny a opekajte spolu ďalších 8-10 minút, občas premiešajte. Udržujte strednú teplotu, aby sa zelenina nepripálila.
4. Krok
Cuketu pozdĺžne rozrežte na štyri časti a potom nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Šupu zo zeleniny nie je potrebné šúpať, kúsky zostanú po dusení celé. Pridajte plátky cukety do hlavnej zmesi a premiešajte.
5. Krok
Ihneď pridajte paradajky nakrájané na malé mesiačiky a paradajkový pretlak.
6. Krok
Zmes ingrediencií zalejte vodou a miešajte 1 minútu, kým sa pretlak úplne nerozpustí v tekutom základe. Pridajte soľ (podľa chuti) a trochu mletého korenia. Hrniec prikryte pokrievkou a zmes varte na miernom ohni 40 minút, kým srdcia nezmäknú. Po zovretí znížte teplotu na minimum, aby sa všetko pomaly dusilo. Zmes pravidelne miešajte, aby sa zospodu nepripálila.
7. Krok
Po odstavení z ohňa nechajte dusené srdcia vychladnúť a prikryté postáť ďalších 15 minút. Pred podávaním pridajte čerstvé bylinky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní