Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zeleninový guláš s kuracími srdiečkami

Kuchyňa:
Chod:
reklama:
Srdiecka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g kuracie srdcia
  • 200 g cukety
  • 1 mrkva
  • 150 g paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 50 ml oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte kuracie srdcia - odstráňte z nich všetky cievy a po stranách odrežte tukové vrstvy. Srdiečka opláchnite a osušte v sitku .

2. Krok

Ošúpte a umyte cibuľu a mrkvu, nakrájajte cibuľu na kocky a mrkvu na malé plátky. Zeleninu vyhoďte na olejom vymastenú panvicu. Zmes orestujte, kým cibuľa nezmäkne.

3. Krok

Kuracie srdcia vhoďte do panvice so zmesou zeleniny a opekajte spolu ďalších 8-10 minút, občas premiešajte. Udržujte strednú teplotu, aby sa zelenina nepripálila.

4. Krok

Cuketu pozdĺžne rozrežte na štyri časti a potom nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Šupu zo zeleniny nie je potrebné šúpať, kúsky zostanú po dusení celé. Pridajte plátky cukety do hlavnej zmesi a premiešajte.

5. Krok

Ihneď pridajte paradajky nakrájané na malé mesiačiky a paradajkový pretlak.

6. Krok

Zmes ingrediencií zalejte vodou a miešajte 1 minútu, kým sa pretlak úplne nerozpustí v tekutom základe. Pridajte soľ (podľa chuti) a trochu mletého korenia. Hrniec prikryte pokrievkou a zmes varte na miernom ohni 40 minút, kým srdcia nezmäknú. Po zovretí znížte teplotu na minimum, aby sa všetko pomaly dusilo. Zmes pravidelne miešajte, aby sa zospodu nepripálila.

7. Krok

Po odstavení z ohňa nechajte dusené srdcia vychladnúť a prikryté postáť ďalších 15 minút. Pred podávaním pridajte čerstvé bylinky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.