- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Zelerová nátierka
Zelerová nátierka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 150 g uvareného zeleru (koreň)
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- 1 malá cibuľa
- 2 sladkokyslé uhorky
- 4 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- cukor
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvý kôpor alebo pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Zeler necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na malé kúsky alebo postrúhame na jemnom strúhadle.Vajcia ošúpeme , nadrobno pokrájame alebo tiež nastrúhame.To isté urobíme aj s uhorkami.Očistenú cibuľu nakrájame na drobúčko a všetko premiešame so zelerom.
2. Krok
Kyslú smotanu premiešame s citrónovou šťavou, ochutíme soľou , cukrom, okoreníme mletým čiernym korením a dôkladne všetko premiešame.
3. Krok
Nakoniec primiešame nasekané bylinky a dáme do chladničky na 20 minút postáť..Podávame s chlebom alebo s pečivom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8147 videní